Yassin Zaabouli guanya el concurs de tajine al Fòrum Gastronòmic

Desenes de persones participen en un "iftar" conjunt abans de la competició

Zaabouli rep el diploma de guanyador de mans de la cònsol i el president de la fundació.

Zaabouli rep el diploma de guanyador de mans de la cònsol i el president de la fundació. / Consolat del Marroc a Girona

Albert Martín de Vidales

Albert Martín de Vidales

Yassin Zaabouli, de l'hotel rural Mas Valoria de Peratallada, va guanyar ahir el primer concurs de tajine, patrocinat per la Fundació Ibn Battuta amb la col·laboració del consolat del Marroc a Girona i de Royal Air Maroc, la línia aèria nacional del país alauita. El jurat, format per Mohammed Chaib, president de la Fundació Ibn Battuta, Moha Quach, propietari i cap de cuina del restaurant El Terrat, Jordi Àvila, activista gastronòmic, i Josep Sucarrats, periodista especialitzat en gastronomia, va premiar un original tajine a base d'ànec, prunes, ous de guatlla i pastissets de foie.

En la presentació del seu tajine, Zaabouli va assegurar haver-se inspirat en el paisatge, fent referència a una frase de Josep Pla: "La cuina d'un país és el seu paisatge posat en una cassola". Els altres participants, que ho van posar difícil al jurat, van ser Driss Oulhami, del restaurant Omar Halal de Lloret de Mar; Fatima Zohra, de la cafeteria i càtering La Marmita de Figueres; Karima Haddad, de la pastisseria Palmira de Girona i Salt; i Loubna Boussof, del càtering Loubna Boussof de Girona.

Àpat conjunt de germanor

Abans de la competició, els assistents a l'acte van poder gaudir d'un exquisit "iftar" (àpat amb el qual es posa fi al dejú diari durant el mes del Ramadà) conjunt de germanor servit per la pastisseria Palmira. L'acte va comptar amb la presència de la cònsol del Marroc a Girona, Aicha Ibn El Alami, directius de Royal Air Maroc i Quim Ayats, segon tinent d'alcaldia de Girona, entre d'altres.

Subscriu-te per seguir llegint