No podràs donar aquests aliments a la teva mascota: prohibits per la nova Llei de Benestar Animal

Si la llei s'incompleix, l'amo serà multat entre 500 i 200.000 euros

No podràs donar aquests aliments a la teva mascota: prohibits per la nova Llei de Benestar Animal

No podràs donar aquests aliments a la teva mascota: prohibits per la nova Llei de Benestar Animal / CC0

María Fernández

La controvertida (i necessària) llei de benestar animal va entrar en vigor a finals de setembre. Ha establert noves obligacions per als propietaris de mascotes, atès que la norma deixa fora els animals que no pertanyen a l'entorn urbà i als gossos de caça. Si no es compleixen, els propietaris poden ser sancionats amb multes que van dels 500 als 200.000 euros.

A més que els gossos no podran deixar-se sols més de 24 hores, no poden estar “lligats o passejant per espais públics sense la supervisió presencial” del seu cuidador, és una obligació idetificar-los amb un microxip (a gossos, gats i fures) i es prohibeix la venda i la compra de mascotes, entre altres coses, destaca un aspecte relacionat amb l'alimentació.

L'alimentació bàsica a les mascotes és el pinso especial que podem adquirir en multitud de supermercats. També se'ls sol donar restes de menjar que sobra del dia a dia, i fins i tot, alguns amos alimenten les mascotes amb altres animals morts. Amb l'entrada en vigor de la Llei de Benestar Animal, queda prohibit alimentar-los amb vísceres, cadàvers i altres despulles d'animals que no hagin superat certs controls sanitaris, ni es podran fer servir com a reclam, recompensa o premi.

En aquest sentit, es garanteix una alimentació correcta que no perjudiqui la salut de l'animal.