Aquesta és la forma correcta de tallar la ceba sense canviar-li el sabor

Aquesta verdura és fonamental per elaborar salses, sofregits i guisats

Aquesta és la forma correcta de tallar la ceba sense canviar-li el sabor

Aquesta és la forma correcta de tallar la ceba sense canviar-li el sabor / CC0

La ceba es fa servir en centenars de processos culinaris. En un restaurant o a casa, aquesta verdura és fonamental per elaborar salses, sofregits i guisats. A més, és un aliment molt important en amanides, guarnicions o com a ingredient extra en múltiples plats. El procés de tall de la ceba comporta deixar anar una llàgrima, però molts usuaris desconeixen la forma correcta de tallar-la.

El tall de la ceba influeix directament en la textura i el sabor de la mateixa. En aquest cas, la cuinera Kelly Scott ha explicat a través d'un vídeo al seu compte de TikTok (@kellyscleankitchen), com s'ha de fer aquest procediment. Aquesta cuinera compta amb 1,1 milions de seguidors i la seva publicació rep el títol de 'Com la direcció en què talles les cebes canvia el sabor i la textura'.

El vídeo comença amb la cuinera afirmant que “la direcció en què talles la ceba és clau per obtenir el millor sabor i la millor textura en cuinar-la”. Tot seguit, convida els espectadors a observar la direcció que segueixen les fibres de la ceba. "Si talles les fibres en vertical, el sabor serà més dolç i la textura més suau".

Kelly Scott explica que això passa perquè "no hauràs de trencar les fibres en mossegar-les". A més, afegeix que per aconseguir un sabor més picant, fort i una textura més cruixent, cal tallar la ceba en horitzontal. En aquest cas, la xef explica que el seu mètode de tall preferit és en brunoise, ja que aconsegueix que “el cuinat sigui més uniforme i consistent” i que “es plori menys”.