Necrològiques del 9 d'agost de 2023

Captura

Captura / Sendo Masgrau

Memòria de Carme Gironella  i Pous

Amb la discreció amb que havia viscut durant gairebé un segle i en el cor d’un estiu que buida sensiblement Girona, ens ha deixat Carme Gironella i Pous, fidel vetlladora de l’obra i la personalitat del seu germà, l’escriptor i col·laborador d’aquest diari, Josep Maria Gironella.

Darrera supervivent d’una nissaga de germans, es disposava celebrar, el proper 24 de setembre, el seu aniversari número cent, amb la natural il·lusió i esperança. Ha estat cridada uns dies abans. Ens vàrem aplegar en comiat cristià a l’església del Mercadal, la parròquia de la seva família (residia actualment en el terme de la de Sant Josep), però havia crescut i viscut amb a seva àmplia família en aquell pis amb vistes a l’Onyar, de l’inici del carrer de la Rutlla. En el dit comiat hi eren presents l’alcalde i el secretari de l’Ajuntament de Darnius, bressol dels Gironella. Tot un detall.

La Carme seguia, bàsicament des de les pàgines del «seu diari», el batec de la ciutat i les comarques. Va tenir temps de ser present en el just homenatge que l’Institut Superior de Ciències Religioses, va retre al seu cosí germà, nascut al mateix any que ella, el jesuïta i filòsof català de referència, el pare Eusebi Colomer i Pous, rememorat per Josep Maria Terricabres. En resum, una vida amarada de sensibilitat i de cultura. Amb la seva senzillesa, ha honorat Girona. Moltes gràcies i que reposi en la pau que es mereix.

J. Víctor Gay

Recordant Ramon Sabrià i Coll 

Ahir el telèfon va ser el portador del disgut. La mateixa Rosa Maria Mestres, la seva esposa, em comunicava que en Ramonet –nom amb el qual el coneixíem familiarment– acaba de tancar els ulls envoltat del fills, nets i besnets. Ho va fer amb una pau i el somriure típic d’ell i de la seva humanitat i generositat.

Érem parents per part de la nostra mare, ell li deia cosineta i, des de que no hi és, m’ho deia a mi. De jove, en Ramonet va treballar a la Farmàcia Pla del carrer Nou (sembla que encara el veig amb la bata blanca), i més endavant va fer de comercial de farmàcia, professió que faria fins a la jubilació. Va tenir 9 fills, 15 nets i 8 besnets. En el món sanitari era molt conegut i estimat. Sentia la professió i ha deixat gran petjada.

En Ramonet era un home generós i fa més de 10 anys sense dir res a ningú, ell que coneixia el món de la medecina, va fer donació del seu cos a la ciència. Respectant el seu desig, no hi haurà vetlla, però sí missa a la parròquia de Sant Josep. Serà a 2/4 de 5 de la tarda sense les seves despulles. 

Descansa en pau, cosinet.

M. Carme Ribas i Mora

Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

BANYOLES

DAVID MARCÓ ZOBEL

Ha mort als 47 anys. Residia a Banyoles. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 5 de la tarda, a la parròquia de Santa Maria dels Turers de Banyoles.

BLANES

FRANCESC PUJADÓ VIVÓ

Ha mort als 83 anys. Era casat amb Manuela Royo Belda. Residia a Blanes. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 10 del matí, a la parròquia de la Sagrada Família de Blanes.

CALONGE

FRANCISCO LARA SÁNCHEZ

Ha mort als 85 anys. Era casat amb Aurelia Parra Novo i tenia tres filles. Residia a Palamós. La cerimònia religiosa se celebrarà demà dijous, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Sant Martí de Calonge.

FIGUERES

JORDI ESPIGULÉ i DALMAU

Ha mort als 64 anys. Tenia dos fills. Residia a Figueres. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 5 de la tarda, a la parròquia de Sant Pere de Figueres.

GIRONA

MARÍA LUZ GAVIN LLORO

Ha mort als 91 anys. Era soltera. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 11 del matí, a la parròquia de Sant Narcís de Girona.

RAMON SABRIÀ COLL

Ha mort als 97 anys. Era casat amb Rosa Maria Mestres Perpinyà. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a 2/4 de 5 de la tarda, a la parròquia de Sant Josep de Girona.

LLORET DE MAR

DAVID MÜLLERS TORT

Ha mort als 25 anys. Residia a Lloret de Mar. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 5 de la tarda, a la parròquia de Sant Romà de Lloret de Mar.

OLOT

PRIMITIVO BARRIO PASTOR

Ha mort als 76 anys. Era casat amb Teresa Somovilla Niño i tenia un fill. Residia a Olot. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 11 del matí, a la parròquia de Sant Roc d’Olot.

PALAFRUGELL

ANTONIO ANDREU MORA

Ha mort als 88 anys. Era casat amb Maria Gràcia Aviñó Comas. Residia a Palafrugell. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a 2/4 de 12 del migdia, al tanatori Mémora de Palafrugell.

SALT

SOLEDAD JUIDIAS GÓMEZ

Ha mort als 90 anys. Era vídua de Josep Farrés Ventura. Residia a Salt. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a 2/4 de 7 de la tarda, al tanatori Mémora de Girona.

SANT FELIU DE GUÍXOLS

FRANCISCA RUIZ CARMONA

Ha mort als 75 anys. Era casada amb Fernando Merchan Díaz i tenia dos fills. Residia a Sant Feliu de Guíxols. La cerimònia religiosa se celebrarà avui dimecres, a les 6 de la tarda, a l’oratori del tanatori de Sant Feliu de Guíxols.

SANT HILARI SACALM

JOSEP CARÓS PAGÈS

Ha mort als 78 anys. Era solter. Residia a Sant Hilari Sacalm. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Sant Mateu de Joanet.

SANTA COLOMA DE FARNERS

LUKASZ BUZA

Ha mort als 40 anys. Era solter. Residia a Santa Coloma de Farners. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 3 de la tarda, al tanatori Mémora de Girona.

SANTA CRISTINA D’ARO

NÚRIA GARGALLO RAMON

Ha mort als 59 anys. Era casada amb Toni Vega Monteagudo i tenia dues filles. Residia a Santa Cristina d’Aro. La cerimònia de comiat se celebrarà avui dimecres, a les 10 del matí, a l’oratori del tanatori de Sant Feliu de Guíxols.

TORTELLÀ

LEO FONTÀS SERRA

Ha mort als 74 anys. Era casada amb Joan Vergés Verdaguer i tenia tres filles. Residia a Tortellà. La cerimònia se celebrarà avui dimecres, a les 12 del migdia, a la parròquia de Santa Maria de Tortellà.

Subscriu-te per seguir llegint