Setmana Santa: Els millors plans de Diumenge de Pasqua a les comarques gironines

Descobreix tot el que pots fer aquesta Setmana Santa

La Setmana Santa arriba carregada de plans per a tots els gustos i totes les edats. Des de Diari de Girona hem seleccionat les millors idees per passar un gran Diumenge de Pasqua fora de casa.

"El Joglar" d'Arnau Tordera al Teatre Municipal de Roses

A les 12h Arnau Tordera presenta l'espectacle "El joglar", confeccionat amb textos de Jacint Verdaguer. La proposta s'inspira en aquells joglars que durant els seges XII i XIII eren els encarregats d'interpretar les obres que escrivien els trobadors.

Festival de Còmic a Figueres

A les 12 h i a les 18 h a la plaça Catalunya, «Salón Desastre» de La Tanik. A les 21 h a La Cate, «Nautilus», a càrrec del còmic Trygve Wakenshaw. A les 23 h al Casino Menestral, «Ejaculant diarrea» de Roger Peláez.

El torneig de futbol base MIC a la Costa Brava

La 21a edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC – Mediterranean International Cup) es clourà el diumenge 9 d'abril a la Costa Brava. El campionat reuneix un total de 344 equips procedents de 33 països dels cinc continents i es disputen 842 partits en 35 municipis de la província de Girona. 

Mercat Medieval a Calonge

El XXIV Mercat Medieval de Calonge inclou l’exposició d’armadures, el torneig de cavalleria, la Medievàlia (espai de jocs medievals), tallers infantils, visites guiades, animació, mercat d’artesania i música en viu. Se celebra fins avui diumenge en diversos punts del nucli antic del municipi, incloent-hi el Castell.

Fira dels Picapedrers a Castellfollit de la Roca

Durant tot el dia, fira dedicada als picapedrers amb mercat artesanal, exposicions i activitats per a tota la família.

Vaixell d’ocasió a Empuriabrava

Fins al 9 d’abril el port acollirà novament la Fira del Vaixell d’Ocasió. La fira celebra la seva 33a edició convertida en el gran aparador nàutic del nord del país.

Fira Medieval a Hostalric

Coincidint novament amb el cap de setmana de Pasqua de Resurrecció, Hostalric celebra la XXVI Fira Medieval, que fins avui diumenge programa un ampli ventall d’activitats: exhibicions d’aus rapinyaires, tir amb arc, espectacles de foc, tornejos de cavalls, lluites de cavallers, sopar medieval i altres.

Mercat del vi i el formatge a Planoles

El municipi de Planoles acull, durant tot el dia, una nova edició del Mercat del Vi i el Formatge, amb la possibilitat de degustar diverses varietats d’aquests dos productes. També hi haurà activitats paral·leles per a tots els públics.

Fira Formatgera a Ribes de Freser

Coincidint com sempre amb el diumenge de Pasqua, el municipi de Ribes de Freser acull una nova edició de la seva tradicional Fira Formatgera. Artesans de tot Catalunya es reuneixen per mostrar les seves especialitats en una jornada que, a més a més, compta amb tallers, tastos, animació i concursos.

Festa de Pasqua a Agullanda

A les 10 h a la plaça Major, mercat d’artesania. A les 11 h, missa solemne. A les 17 h, sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera.

Festa de Pasqua a Avinyonet de Puigventós

A les 11 h al camp de futbol, baixada de carretons. A les 13 h al parc Avinguda Moisès Broggi, entrega de premis i arrossada popular. A les 22.30 h a la plaça Pous i Pagès, ball amb el grup Removida.

Arbre de Maig a Cornellà del Terri

A les 9 h davant de l’Ajuntament, trobada d’intercanvi de plaques de cava i al passeig Sant Jordi, trobada de clàssics. A les 11 h a l’Envelat, concert infantil amb Marc Oriol. A les 12.30 h a la plaça del Maig, pregó a càrrec de Maria Vinyals. A les 17 h a l’Església de Sant Pere, Festival de Música Coral, amb la participació de la coral La Vall del Terri, de Cornellà del Terri; coral Santa Margarida, de Quart, i coral Atzavara, de Malgrat de Mar. A les 19 h al camp de futbol, partit de veterans. A les 19.30 h al Pavelló, ball i concert amb el conjunt Mil·lenium. A les 22 h a l’Envelat, concert a càrrec del grup Mötheer Mine.

Festa de Pasqua a Darnius

A les 10.30 h des de la plaça Major, sortida infantil per buscar ous de xocolata. A les 13.30 h, dues sardanes amb l’Orquestra Selvatana. A les 19, concert i ball.