TVE detalla com serà la temporada final de «Cuéntame»

La darrera entrega de la veterana ficció constarà d’un total de set episodis, cadascun d’ells dedicat a un membre de la família Alcántara

Una imatge promocional de la sèrie «Cuéntame».  | RTVE

Una imatge promocional de la sèrie «Cuéntame». | RTVE / ddg. madrid

ddg. madrid

Televisió Espanyola ha anunciat l’inici del rodatge de la última temporada de Cuéntame. En una nota de premsa, la cadena pública confirma que Imanol Arias, Ana Duato, Maria Galiana, Irene Visedo, Pablo Rivero, Carmen Climent, Paloma Bloyd i Ana Arias, William Miller i Carlos Serrano-Clark, Álvaro Díaz i Asier Valdestilla, a més de la veu de Carlos Hipólito, encapçalaran un repartiment de diverses desenes d’actors, entre els quals es mantenen els veterans Manolo Cal, Silvia Espigado, Carmen Balagué i Jorge Basanta, entre d’altres. També ha confirmat la presència, en l’últim episodi, dels actors Ricardo Gómez i Elena Rivera, que reprendran el paper de Carlos i Karina, respectivament.

Amb aquest darrer lliurament d’episodis es tancarà un cicle narratiu que es va iniciar a La 1 el setembre de 2001 amb el capítol El regreso del fugitivo i que ha retratat els canvis de la societat espanyola des del 1968 fins al 2001.

Durant les properes setmanes, l’equip, format per prop de vuitanta professionals, es desplaçarà a diferents punts de la comunitat de Madrid, Guadalajara, Segòvia i Toledo. El rodatge de la veterana ficció continuarà durant els mesos d’estiu i finalitzarà al setembre. A més del barri de San Genaro com a escenari principal, Sagrillas, el poble fictici del qual provenen els Alcántara, serà el segon pilar de la producció.

La darrera tanda constarà de set capítols, cadascun centrat en un dels set personatges de la família protagonista: Antonio, Mercedes, Herminia, Inés, Toni, Carlos i María. Una temporada en què no hi haurà respir i que narrarà set anys. La ficció situa els Alcántara en diferents moments entre el 1994 i el 2001, reflectint fets de l’actualitat política, social i cultural d’aquells anys, com les eleccions de 1995 i 1996, l’arribada d’Internet i els ordinadors a les llars espanyoles, l’explosió de la telefonia mòbil, el naixement dels primers diaris digitals o la popularitat de les videoconsoles.