Rosel: «Malgrat les punxes de la cadira calenta, ha valgut la pena»

Els treballadors de Catalunya Ràdio condemnen l’externalització de la programació i critiquen que «deixin fora» als treballadors de la CCMA

Laura Rosel en una imatge d’arxiu. | DDG

Laura Rosel en una imatge d’arxiu. | DDG / acn. barcelona

acn. barcelona

«Fins aquí. Aquí acaba aquesta aventura increïble que ha estat fer El matí de Catalunya Ràdio». Amb aquestes paraules va començar el comiat de la periodista Laura Rosel d’El matí de Catalunya Ràdio en el seu darrer programa com a presentadora. Rosel va manifestar que es mereixien «una aposta més ferma, amb tres anys no arriba» perquè «la ràdio vol temps, confiança i acompanyament». «Malgrat tot... ha valgut la pena», va assegurar. El periodista Ricard Ustrell substituirà Rosel al capdavant del programa a partir del 4 de setembre.

Rosel va recordar que han viscut grans moments en antena, parlant amb Rosalía, Serrat, Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Juan Diego Botto, C. Tangana, Susan Sarandon, Ariadna Gil, Alèxia Putellas, Andrés Iniesta, entre d’altres. També va recordar que van compartir els últims anys de Pau Riba. Va recalcar que havien posat la lupa, amb reportatges a fons, sobre la violència masclista, la comunitat LGTBI, el bullying, l’infrahabitatge, la repressió a països com l’Iran, la sequera, la pagesia, la salut del català a les aules, els refugiats, la salut mental durant la pandèmia, les presons o la pobresa energètica.

Tot i això, la periodista va manifestar que es mereixien una aposta més ferma. «Amb tres anys no arriba. L’encàrrec era enorme i no ho teníem gens fàcil», va remarcar.

Per l’altra banda, el Comitè d’Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio van emetre ahir un comunicat on reclamaven acabar amb l’externalització de la producció i major confiança en la plantilla de la ràdio pública catalana. Després que s’hagués fet públic que el periodista Ricard Ustrell assumirà la realització d’El Matí de Catalunya Ràdio, els treballadors van lamentar que una productora externa passi a «decidir els continguts que s’emeten» i es «deixi fora» els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). «Volem posar de manifest la nostra disconformitat amb aquests desembarcaments massius de personal extern, que no ha passat per cap procés de selecció públic», criticaven.