Carles Porta fa el salt a Movistar amb una nova versió de «Crims»

La plataforma estrenarà el 31 d’octubre «Luz en la oscuridad», un nou programa de «true crime» que ressegueix una sèrie de casos reals

Carles Porta.  | CCMA

Carles Porta. | CCMA / ddg. girona

ddg. girona

Després de l’èxit de Crims a Catalunya Ràdio i TV3, Movistar Plus+ fa un temps que ofereix el true crime català. Ara amplia la seva col·laboració amb el seu creador, Carles Porta, amb un programa de producció pròpia que segueix l’esperit del seu predecessor: Luz en la oscuridad, també presentat i narrat per l’escriptor, periodista i productor darrere de Crims. La sèrie sobre crims reals abordarà la crònica negra espanyola i s’estrenarà a la plataforma de Telefónica el proper 31 d’octubre. Tot i que tindrà més recorregut al llarg del 2024, de moment arribarà amb dos capítols de dos episodis cadascun.

Produït per Movistar Plus+ en col·laboració amb True Crime Factory i Goroka, compta amb la participació dels protagonistes reals dels casos, víctimes, investigadors, advocats, periodistes i altres implicats de manera directa a cadascuna de les històries.

Els dos primers episodis seran Daniela, Dulce y Bella, sobre l’informàtic basc que va ser enterrat viu, i El niño pintor, sobre la desaparició a Màlaga, el 1987, del petit David Guerrero. Daniela, Dulce y Bella retrocedeix fins a l’estiu del 2019. Tres homes creuen haver lligat per internet. Una noia els ha promès una gran nit si passen a buscar-la per un poble aragonès. Però Daniela, Dulce i Bella no són els que diuen que són. La promesa de sexe i diversió esdevindrà segrest, extorsió i robatori amb violència, en el millor dels casos. Dos aconsegueixen sobreviure. Però Josetxu, un informàtic basc, ja fa uns quants dies que està desaparegut sense que se’n sàpiga res. La Guàrdia Civil i l’Ertzaintza s’han de coordinar per trobar-lo.

El niño pintor recorda la misteriosa desaparició, el 6 d’abril 1987 a Màlaga, de David Guerrero, un nen de 13 anys que era un prodigi de la pintura. Aquell dia l’esperava un periodista a la galeria on havia exposat per primer cop un quadre. Però el nen no es va presentar. Gairebé 40 anys després, la policia manté oberta la investigació i la família de David continua esperant que, un dia, el fill torni a casa.