El nou projecte d’Spielberg relacionat amb la guerra d’Israel

El cineasta ha anunciat que el seu proper treball cinematogràfic vol documentar els atacs terroristes de Hamàs el 7 d’octubre passat

Steven Spielberg, en una imatge d’arxiu.  | REUTERS

Steven Spielberg, en una imatge d’arxiu. | REUTERS / eduardo calle. barcelona

eduardo calle. barcelona

El cineasta Steven Spielberg, de 76 anys, se submergirà aviat com un nou projecte cinematogràfic, encara que a diferència d’altres creacions anteriors del director, com E.T., aquesta vegada deixarà de banda la ficció per documentar els atacs terroristes de més de 3.000 membres de Hamàs al poble israelià del 7 d’octubre passat, el qual es va saldar amb més de 1.200 morts i 240 ostatges. Així ho va anunciar la Fundació Shoah, organització sense ànim de lucre creada el 1994 pel mateix Spielberg.

D’aquesta manera, el també guionista tornarà a la temàtica bèl·lica, a la qual ja va recórrer per a La llista de Schindler, un dels seus films més aclamats per la crítica.

«Les dues iniciatives -l’enregistrament d’entrevistes amb supervivents dels atacs del 7 d’octubre i la recopilació en curs de testimonis de l’Holocaust (CATT)- busquen complir la nostra promesa als supervivents: que les seves històries seran registrades i compartides en l’esforç per preservar la història i treballar per un món sense antisemitisme o odi de qualsevol tipus. Hem de romandre units i ferms en aquests esforços», expressa Spielberg.

«Rob Williams (director executiu de la fundació) i l’equip de la USC Shoah Foundation estan liderant un esforç que garantirà que les veus dels supervivents actuïn com una eina poderosa per contrarestar el perillós augment de l’antisemitisme i l’odi», assegura el cineasta, qui creu que l’ofensiva duta a terme per l’organització política i militar a principis d’octubre, així com l’escalada bèl·lica posterior que ha desembocat al conflicte entre Israel i Palestina, «han reobert ferides històriques».

Tot i que la fundació ja ha recopilat desenes de milers de testimonis de l’Holocaust, compta amb 130 entrevistes per a aquesta iniciativa i encoratja molts altres que hi participin, encara es desconeix quan veurà la llum aquest nou projecte documental, que comptarà amb la col·laboració d’equips de producció d’Israel.