Una nova era

«TRANSFORMERS: EL DESPERTAR DE LAS BESTIAS» 3La saga es refunda sense Michael Bay de director i amb la vista posada en els nostàlgics

Una nova era

Una nova era / L’ESTRENA

L’ESTRENA

La saga Transformers va caure en un clar esgotament a la seva cinquena entrega, on es barrejaven sense gaire sentit la llegenda artúrica, un cert afany de caricatura i l’estil habitual del seu director, Michael Bay. Potser per això el primer spin-off de la sèrie, Bumblebee, era en molts sentits una esmena a la narrativa de Bay i una adaptació directa de les sèries d’animació basades en aquestes populars joguines. La fórmula va funcionar tan comercialment com artísticament, ja que era amb diferència la millor de les sis pel·lícules centrades en aquest univers. Ara torna la marca Transformers amb un triple objectiu, perquè es tracta d’una seqüela directa de Bumblebee, una preqüela de la saga original i també una refundació amb la vista posada en el futur de la franquícia. Transformers: El despertar de las bestias no té Bay com a director (hi és, però en funcions de productor) i torna a apel·lar als nostàlgics de la cosa amb una història situada als anys 90. No és cap meravella perquè, entra altres coses, no aconsegueix trencar amb la sensació que aquest conte ja te l’han explicat, però és prou funcional com a aventura familiar, introdueix personatges amb gràcia i com a mínim es pren la molèstia de crear un imaginari mínimament fidel a l’essència de les joguines. Falta veure si les taquilles responen, que la competència d’aquest mes de juny és molt dura.

Transformers: El despertar de las bestias se centra en dos arqueòlegs que fan un descobriment inesperat i que té a veure amb la lluita ancestral que mantenen els coneguts com a Transformers. Aquesta guerra, que va començar al seu planeta i s’està lliurant a la Terra des de fa més temps del que ens pensem, té a veure amb tres faccions diferents, pendents de l’arribada d’un guerrer que pot decantar el conflicte per sempre més. Amb l’ajuda de l’heroic Optimus Prime i la resta dels Autobots, els protagonistes humans recorreran mig món en una aventura a contrarellotge per salvar-lo.

Dirigida per Steven Caple Jr., autor de la segona entrega de Creed, Transformers: El despertar de las bestias modera la durada de les anteriors entregues (malgrat això, supera les dues hores) i es dedica a equilibrar la balança entre l’acció i l’humor. Els efectes visuals són molt eficaços i es nota que la història està plantejada per expandir-se.

El seu repartiment està encapçalat per Anthony Ramos, Dominique Fishback, Sarah Stiles i Luna Lauren Vélez, mentre que a la versió original s’hi escolten les veus de Michelle Yeoh, Pete Davidson, Ron Perlman, Peter Dinklage, Liza Koshy i Peter Cullen.

Phil Lord i Christopher Miller són els grans instigadors d’aquesta nova era animada de Marvel i Sony. Ja havien demostrat del que eren capaços als díptics Infiltrados en clase i La Lego Película, i ara no paren de treballar com a guionistes, productors o directors. En aquesta darrera faceta preparen Project Hail Mary, un film de ciència-ficció protagonitzat per Ryan Gosling, i Last Human, una distopia on els robots han eliminat tots els éssers humans.

Subscriu-te per seguir llegint