Opinió

Salellas i els cent dies de gràcia

Ales eleccions municipals del mes de maig hi ha independentistes de la ciutat de Girona que van decidir votar Sílvia Paneque. Es pot demostrar. També hi ha no independentistes que van votar Lluc Salellas. També demostrable. Com també que hi ha votants de Guanyem desenganyats amb el pacte assolit amb Junts. I gent de Junts que no veu bé fer alcalde algú que al seu perfil de Twitter es descriu a si mateix com a persona d’«arrel popular i marxista». També hi ha qui considera que tant Gemma Geis com Quim Ayats haurien de plegar, a dins dels respectius partits. O, com es diu ara per ser menys despectiu, que facin «un pas al costat».

Amb Lluc Salellas ja a l’alcaldia, s’haurà de veure com gestiona tots aquests elements discrepants per tal que no distorsionin el dia a dia dels ciutadans gironins i que, almenys, li garanteixin l’estabilitat els quatre anys de mandat que té per davant. Un moviment, un acord o una reunió pot provocar escletxes. Com també una decisió, un projecte o una simple intenció. Entre els seus socis i a dins del conglomerat que conforma Guanyem Girona. Un xoc de realitats.

Als gironins, ara els hi toca atorgar aquella confiança que se solen donar als nous càrrecs electes: cent dies de gràcia.

Subscriu-te per seguir llegint