Opinió | Roser Borrell Busquets Voluntària de l’Associació Traçant camins

Fora de cobertura

I com ens fa patir quedar-nos sense cobertura! Sempre pendents de poder tenir el món a les nostres mans. I tant que necessitem tenir algú al costat per acompanyar-nos! Així gosa anunciar-ho la propaganda de La Caixa!

Però res de tot això és possible per molta gent de la nostra ciutat. No és només la cobertura del mòbil el que els falta, no és que els manquin amics o xarxa o família o menjar; és que els hi manca tot!

La manca de cobertura no és una broma. I ara no parlo tan sols d’unes ones que ens mantenen enganxats al mòbil, és una manca del més imprescindible i més necessari per viure. És la manca de suport que els «sense sostre» de la nostra ciutat pateixen. Els serveis socials al límit dels seus recursos no troben sortides per on adreçar els més necessitats, ni portes on trucar ni ajudes per brindar. La institució de La Sopa amb els recursos limitats cada cop més sobrepassats per la demanda, sense poder donar ni oferir el que no tenen.

Però la setmana passada vam poder apropar-nos a aquesta realitat. Es va proposar una setmana de campanya per fer visible aquesta realitat amb els diversos actes que es presentaven a la nostra ciutat. Ens hi podíem apropar amb les xerrades, les exposicions, o les trobades on podíem participar. Aquí a Girona, des de dalt la Universitat fins al Pont de Pedra, des del Centre Cívic Barri Vell fins a la Mercè: sabem què passa i què és viu al nostra costat? No deixis tu, que es quedin fora de cobertura!