Opinió | Lídia Angelats Jordà ripoll

Pobra gallina empordanesa!

La gallina lligada de cap i de peus, guarnida amb sensors i una càmera, no es podia moure, allà al camp a prop de la base militar de Sant Climent Sescebes.

Segons informació extreta del Diari de Girona, els soldats de la base militar es van apiadar d’ella. Era potser una gamberrada?

Els mossos van comprovar que l’animal era viu i que portava una etiqueta que deia «Universitat de Girona. Estudi de la fauna».

La maltractada gallina havia de ser aliment d’una àliga cuabarrada.

Com a ésser viu, la gallina sent patiment, dolor, un malestar angoixant, pànic... Ha nascut més aviat per bellugar-se, picar, prendre el sol o l’ombra, pondre ous... Gràcies a elles tenim pastissos deliciosos, cremes i cuinats diversos.

Que desgraciat que és l’home, i la dona, és clar. M’agradaria que a la gallina l’haguessin pogut reviscolar i que fes vida de gallina sana i respectada en un refugi d’animals.

Bé pels soldats i per l’ONG FAADA! I molt malament per la Generalitat (Govern de Catalunya) i per la Universitat de Girona. No sé ni què dir. A veure si al final les universitats seran perilloses?

És el món civilitzat, que coixeja força, que no impedeix els estralls de guerres sagnants ni els degotalls de milions d’animals bàrbarament tractats.

Amén!