Opinió

Qüestió de raça, i de necis

La setmana passada les notícies més comentades de Catalunya van ser les referides als naixements del 2024. Els vuit nens que van arribar primer al món a aquest país van ser de pares estrangers. Fins i tot el primer nadó nascut a Girona. Com sol passar, hi va haver una veritable allau de comentaris racistes. Twiter s’ha omplert de discussions xenòfobes pel nom dels nadons o la procedència de les parelles. Com a immigrant que sóc, els comentaris no em van produir cap sorpresa. És el mateix cada any.

Arribat d’Argentina a Girona fa més de dues dècades, fins i tot podria presumir que, en comptes de tenir vuit cognoms catalans, tinc vuit cognoms immigrants. La majoria dels argentins tenen avantpassats de les procedències més variades. Per aquest motiu, en llegir diverses opinions, vaig arribar a la conclusió que és molt estrany ser immigrant a Catalunya. I això per diverses raons.

La primera d’elles és que jo no serveixo com a tal. He vist subratllat en els tuits que els immigrants rebem tot tipus d’ajudes, però en el meu cas l’estat mai em va finançar ni un miserable entrepà. On són les ajudes, aquestes que donen als immigrants i que semblen evitar als locals? Potser és que no vaig topar-me amb cap. Pel que sembla, ens les regalen com els reis que reparteixen caramels en les cavalcades.

D’altra banda, si no ets del servei domèstic, tens cura d’ancians o et dediques al crim, no ets un veritable immigrant. Arran de les notícies sobre els nadons, el periodista Joaquin Luna publicava aquesta setmana un article d’opinió a La Vanguardia titulat: «Ens cuiden, ens roben», on reforçava aquesta idea. Diran que Luna és a la lluna, que també, però no deixa de ser cert que és la idea més freqüent. Per què no compten mai els professionals immigrants amb carrera que s’exerceixen a Catalunya?

Potser el més rellevant és el miserable que resulta menysprear a un nounat per l’origen dels seus pares. Quina culpa té un bebè? No tinc molt clar a quina raça consideren que pertanyen tots aquells que van insultar, van menysprear o van denigrar als nounats. Si un mira els perfils tampoc es tracta de rossos d’ulls celestes, o catalans de soca-rel (si és que això existeix) amb barretina. Jo crec que han de pertànyer a una raça opaca i feble. Una raça (on el llinatge el donen la falta de neurones) que, jo ho desitjo de tot cor, està abocada a l’extinció. Avui dia proliferen com una veritable conjura dels necis.

Subscriu-te per seguir llegint