«Un cuento perfecto» trenca amb els grans tòpics de l’amor romàntic

Anna Castillo i Álvaro Mel protagonitzen la nova adaptació de Netflix, en forma de minisèrie, d’una novel·la de l’escriptora Elisabet Benavent

Álvaro Mel i Anna Castillo a «Un cuento perfecto».  | NETFLIX

Álvaro Mel i Anna Castillo a «Un cuento perfecto». | NETFLIX / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Netflix està traient molt de partit a les històries d’Elisabet Benavent, la reina espanyola de la novel·la romàntica. Ho ha fet amb les tres temporades de la ja extinta Valeria, amb la pel·lícula Fuimos canciones i, ara, continua explotant el fenomen amb Un cuento perfecto, minisèrie protagonitzada per Anna Castillo i Álvaro Mel i basada en un altre de els seus exitosos relats, que va arribar ahir a la plataforma.

Els personatges principals són dos joves de classes socials diferents, però que estan passant pel mateix mal tràngol a nivell sentimental: les seves parelles els acaben de deixar. Margot (Castillo) és l’hereva d’un imperi hoteler amb una mare d’allò més rígida (interpretada per Ana Belén) i dues germanes que hi són sempre que les necessita (Lourdes Hernández, coneguda com a cantant sota el nom de Russian Red, i Ingrid García-Jonsson).

«Margot està en un punt en què la pressió de voler que l’estimin, de fer les coses bé a la feina, que la respectin, que la valorin, el casament que se li ve a sobre amb una persona que a priori es suposa que és perfecta per a ella... Tot això fa que es bloquegi i s’ofegui», explica Castillo, fan absoluta de les comèdies romàntiques dels anys 90 i 2000, amb què ha crescut i se sent «com a casa».

Aleshores Margot topa per casualitat amb David, un noi amb qui, en principi, semblaria que té poc a veure: el jove comparteix pis amb una parella amb un nadó i ha de compaginar tres feines per arribar a final de mes. «És innocent, conformista i no té gaires ambicions, i es comporta com el gosset faldiller de la noia amb qui abans tenia una relació. Fins que coneix Margot i prioritza altres interessos i altres metes», resumeix el mateix Mel. Els dos acorden fer una estratègia conjunta per ajudar-se a recuperar les respectives exparelles. Un viatge a Grècia farà la resta en aquest «conte perfecte» que, precisament, deconstrueix els idealitzats relats romàntics als quals estem acostumats.