Posar la maleta de viatge al lavabo: la solució higiènica que cada cop copia més gent

Et sorprendrà aquest remei per evitar infestacions

Maletes de viatge

Maletes de viatge / Pixabay - tookapic

M. R.

Entrar a l'habitació de l'hotel després d'un llarg viatge, llançar la maleta al llit i entrar en mode oficial de vacances. Aquesta és la sensació que has estat esperant durant molt de temps. Tot i això, segons els experts, hi ha un aspecte que no cal subestimar. De fet, el millor lloc per guardar l'equipatge quan s'està fora de casa no és el llit, ni el terra, ni tan sols l'armari del portaequipatge. 

Els viatgers més intel·ligents o experimentats, probablement ja saben que el lloc més segur per guardar l'equipatge és el lavabo, o més ben dit, just dins de la banyera. La raó és més senzilla del que t'imagines, però pot resultar incòmoda: les xinxes. Aquestes criatures diminutes s'amaguen en llits, sofàs i roba i s'alimenten de la sang dels humans per sobreviure, provocant posteriorment picors.

Si sou presents a l'habitació, saltaran alegrement del llit a l'equipatge i després a la roba. Per tant, de l'habitació de l'hotel se n'aniran directament a casa, infestant-la també. Durant el dia s'amaguen, ja que també són insectes molt petits, però se'n pot notar la presència prestant atenció:

  • Una olor dolça, però desagradable que recorda la fruita massa madura.
  • Marques negres o marrons als llençols, el matalàs o els coixins (són els excrements dels insectes)
  • Petites picades a la pell

Per a les xinxes, les habitacions d'hotel són l'entorn perfecte per refugiar-se, ja que els hi proporcionen una font constant d'aliment. A més, es poden desplaçar fàcilment d'una habitació a una altra. La solució preventiva més eficaç és posar la maleta a la banyera per evitar que les xinxes també la infestin. 

Però, per què?

La banyera té una superfície llisa i relliscosa que dificulta als insectes enfilar-s'hi. Per aquesta raó, col·locar-hi l'equipatge fa més difícil que els petits insectes s'instal·lin al seu interior. Bàsicament, en col·locar l'equipatge a la banyera, podreu inspeccionar més fàcilment l'entorn i comprovar així la presència real de bestioles. En cas de trobar-les, serà més fàcil desfer-se'n.