L'exercici que pots fer a casa i que és més efectiu que sortir a córrer

Amb 10 minuts d'aquest exercici cremaràs més calories que no pas córrer mitja hora

Córrer no és pas una mala pràctica, però hi ha exercicis que et permeten cremar calories de manera més ràpida.

Córrer no és pas una mala pràctica, però hi ha exercicis que et permeten cremar calories de manera més ràpida. / katemangostar

Cada cop són més els esportistes que s'estan sumant a un exercici que molts van deixar de fer a l'escola: saltar a la corda. Es tracta d'una pràctica senzilla, que tothom pot fer sense por de provocar-se lesions, que ajuda a augmentar la quota d'exercici físic diari i que ajuda a perdre pes.

Saltar a la corda és un exercici d'alta intensitat. Per aquest motiu, tan sols has de realitzar-lo durant uns minuts per començar a notar els resultats. És a dir, cremaràs moltes més calories saltant a la corda 10 minuts que corrent durant mitja hora. Recorda, però, que has de combinar el salt a la corda amb més moviment en general al llarg de tota la jornada. No serveix de res que estiguis durant una hora fent esport als matins i després facis una vida totalment passiva. Recorda que l'Organització Mundial de la Salut assegura que has de moure't unes 15.000 passes cada dia.

Però saltar a la corda té més avantatges: No necessitaràs cap aparell complicat. Pots comprar una corda o fabricar-la tu mateix. A més, és un exercici que pots fer a casa. Per perdre pes no fa falta que comencis a anar al gimnàs dues hores al dia. De fet, és millor que vagis incrementant a poc a poc la teva càrrega d'exercici durant les primeres setmanes per no fer-ho tot el primer dia.

Si de veritat vols notar resultats de manera ràpida has de tenir en compte combinar l'exercici amb una alimentació sana i saludable fugint de les calories buides de l'alcohol o dels refrescos ensucrats i canviant els aliments ultraprocessats per menjar real.

Això sí, el que has de tenir en compte a l'hora de saltar a la corda és que és important que després estiris de manera correcta per evitar que els músculs se't carreguin.