Els impulsors de la Ryder Cup 2031 demanaran a l'organització poder celebrar el torneig a Caldes amb els camps actuals

Recorden que el projecte ha rebut el suport de nombroses institucions i administracions

Caldes acusa la Generalitat de "marejar-los" durant dos anys i lamenta "l'oportunitat perduda" amb la Ryder Cup

Pla general del complex de Caldes de Malavella

Pla general del complex de Caldes de Malavella / ACN

ACN

Els impulsors de la Ryder Cup 2031 demanaran a l'organització poder celebrar el torneig a Caldes de Malavella (Selva) amb els dos camps actuals que té el complex Camiral Golf & Wellness. En un comunicat, fonts properes als promotors asseguren que el projecte compta amb un ampli suport per part d'institucions i administracions, entre les quals el govern estatal, les federacions espanyola i catalana de golf, les Diputacions o Barcelona Turisme. A més, també recorden que la Generalitat "ha dit sí a la Ryder", tot i que s'ha oposat a fer un tercer camp de golf "que es regaria amb aigua 100% reciclada". Davant d'això, els impulsors del projecte avancen que demanaran "a la Ryder Cup reconsiderar-lo per encabir-lo a les instal·lacions actuals".

Tot i que fonts del Govern han donat per fet que la Ryder Cup no se celebrarà a Catalunya, els impulsors del projecte no tanquen la porta de manera definitiva. En un comunicat, asseguren que tot i que la Generalitat hagi tombat el pla urbanístic que preveia construir un tercer camp de golf de divuit forats, l'executiu català no ha rebutjat la celebració del torneig internacional.

"El Govern de la Generalitat ha dit sí a la Ryder, però ha expressat el seu desacord amb la construcció del tercer camp de golf, tot i que es regaria amb aigua 100% reciclada", expliquen fonts properes als promotors. En total, el projecte que ha tombat l'executiu incloïa ampliar les instal·lacions actuals amb 150 hectàrees, dins les quals hi hauria el tercer camp de golf, un complex turístic (amb un hotel o apartaments) i una casa club.

Els impulsors de la candidatura 2031 asseguren que "la Ryder Cup va expressar a la Generalitat la necessitat de fer un tercer camp de golf per acollir l'esdeveniment esportiu". Però tot i que el projecte urbanístic no hagi rebut el vistiplau del Govern, els promotors també recorden que la candidatura ha rebut un ampli suport "per part de totes les institucions i administracions". Entre d'altres, el govern estatal, la Federació Espanyola de Golf, la Federació Catalana de Golf, les diputacions de Barcelona i Girona o Barcelona Turisme.

A més, també s'hi han posicionat a favor Foment del Treball, patronals i diferents entitats turístiques i econòmiques del territori (com Pimec, Foeg, la Cambra de Comerç, la Federació d'Hostaleria i les associacions de càmpings i d'apartaments). Davant d'això, els promotors avancen que demanaran "a la Ryder Cup reconsiderar el projecte per encabir-lo a les actuals instal·lacions".