L’oposició de Vidreres critica l’elevat nombre de radars

Demanen un pla de mobilitat i un estudi tècnic que analitzi com es pot potenciar el transport públic

Imatge d'arxiu d'un radar.

Imatge d'arxiu d'un radar. / DAVID APARICIO

Redacció

El grup de l’oposició Activa Vidreres critica en un comunicat l’increment de radars de trànsit que hi ha al municipi. El partit exposa que aquesta mesura hauria d’anar acompanyada d’un pla de mobilitat que, entre d’altres, estudiï com potenciar el transport públic al municipi. «Sense entrar a valorar el greuge econòmic i la possible pèrdua de carnets de conduir que suposa a la ciutadania, posa de manifest que mesures com aquesta han d’anar acompanyades d’un informe tècnic que les avali, un informe que venim sol·licitant fa molts dies sense resposta. Els fluxos circulatoris ja han canviat per evitar aquests radars, utilitzant vies residencials, amb el perill i molèsties que això pot ocasionar», exposa el portaveu de la formació, Lluís Campmajó.

El grup demana replantejar les mesures incorporant, per exemple, semàfors de tram, semàfors amb sensor de velocitat. La formació proposar col·locar-los a les entrades de la població, de manera que quan un cotxe circuli a més velocitat del permès es posi el semàfor en vermell.

La formació ha presentat una moció que demana la retirada d’aquests radars i proposa al govern municipal que aposti per altres mesures «que no generin una situació d’indefensió de la ciutadania, sinó que passin per conscienciar als conductors i conductores sobre els beneficis d’una mobilitat més sostenible», exposen. Tot plegat mentre demanen també un pla de mobilitat que estudiï totes les accions que es podrien dur a terme.

Subscriu-te per seguir llegint