Vidreres multarà amb fins a 3.000 euros les empreses que generin males olors

Les infraccions administratives podran ser considerades lleus (de 1 a 750 euros); greus (de 751 a 1.500 euros) i molt greus (de 1.501 a 3.000 euros)

La sessió del Ple de Vidreres que va aprovar la nova Ordenança

La sessió del Ple de Vidreres que va aprovar la nova Ordenança / Ajuntament de Vidreres

DdG

L’Ajuntament de Vidreres va aprovar el passat dijous 25 de gener l’Ordenança reguladora que permet multar amb fins a 3.000 euros les empreses que generin males olors. 

L’Ordenança es va aprovar en la sessió ordinària del Ple de la localitat selvatana després de resoldre les al·legacions presentades per un veí del municipi. Les infraccions administratives determinades per aquesta normativa podran ser considerades lleus (d’1 a 750 euros); greus (751 a 1.500 euros) i molt greus (de 1.501 a 3.000 euros).

A més, si la quantia de la multa és inferior al benefici obtingut per haver comès la infracció, s’augmentarà la sanció, com a mínim, fins al doble de l’import pel qual s’ha beneficiat l’infractor. Tanmateix, el decret indica que la comissió d’infraccions greus o molt greus pot implicar, a més de la sanció pecuniària que correspongui, la suspensió, de forma definitiva o temporal, de l’activitat empresarial. Aquesta suspensió temporal, en cas d’infraccions greus, pot ésser de fins a sis mesos, i, en el cas de les molt greus, pot ser per a un temps no inferior a sis mesos ni superior a dos anys.

«Aquesta mesura té per objectiu reduir les molèsties dels veïns i veïnes pel que fa a les olors provinents de les indústries. L’aprovació d’aquesta Ordenança era necessària per a millorar en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Vidreres», van explicar ahir des del consorci.

A més, Enric Gual, regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient i Energia de l’Ajuntament de Vidreres va destacar que «amb la regulació de la contaminació odorífera al municipi, es controlarà de més a prop totes les indústries per evitar més molèsties als ciutadans».

El següent pas que portarà a terme el consistori selvatà, és la formació dels tècnics municipals «per poder aplicar les mesures establertes en aquesta ordenança i controlar la contaminació odorífera al municipi», van sentenciar.