Avui, 26 de juliol, és el Dia dels Avis

Si pots celebrar aquest dia amb ells, ets molt afortunat!

Avis i nets

Avis i nets / @freepik

Abril Benítez

Avui se celebra el dia mundial dels Avis, una data molt important i que no podia faltar en el nostre calendari. Els avis són una part fonamental de la nostra vida perquè són, moltes vegades, qui es cuiden de nosaltres quan necessitem ajuda, a part de la nostra mare i pare.

Els avis són persones grans que cuiden dels seus fills i nets, que tenen una pila d'obligacions, tot i no estar ja en el mercat laboral i en fi, haurien d'estar vivint la seva segona vida de descans o oci. Els avis i les àvies són pares i mares que han dedicat la seva vida als seus fills i que, després cuiden als nets o netes perquè per motius laborals, els pares moltes vegades no poden gaudir del temps desitjat per estar amb els seus fills.

Tot i que, els avis no només fan la part dura de la criança, sinó que, també gaudeixen i són cuidats pels seus fills i nets en molts moments, perquè l'amor incondicional del teu avi o àvia no ha de tenir mai cap preu. Recordar, quan ja no hi són, tot el que feien per tu, i tu per ells, sempre ens deixarà un bon record.

També, hem d'explicar que hi ha persones que no estimen gaire als avis o s'aprofiten d'ells i això demostra la crua realitat de moltes llars on l'amor no ha estat el que ha prevalgut. Situacions familiars complexes, egoisme o problemes de salut poden fer que tant hi hagi nets que no facin cas als seus avis com avis que no vulguin saber res dels seus nets.

Àvies i avis, mare i pare i filles

Àvia i avi, mare i pare i filles / @freepik

Així doncs, la reflexió en un dia tan especial és: 'cuida als teus avis, perquè no hi seran per sempre'. Els moments amb ells són únics i irrepetibles, el respecte, l'amor i l'ajuda brindada per ambdues parts és tan gran que no es pot explicar en un petit article, es necessitarien planes i planes per descriure qui són els avis i com se'ls ha de cuidar. Cuidem els nostres avis i àvies i feu que aquest dia per a ells sigui més especial que qualsevol altre! Feliç 26 de juliol.