L'assassí confés de Madrid ja va ser condemnat a 2 anys de presó per agredir una de les germanes

Els fets van succeir el mes de febrer passat i l'home va ser condemnat el mes de setembre passat

El jutge també va condemnar-lo a pagar una indemnització de 2.900 euros a la víctima i li va imposar ordre d'allunyament

Agents a la casa on van ser assassinats tres germans a Morata de Tajuña (Madrid).

Agents a la casa on van ser assassinats tres germans a Morata de Tajuña (Madrid). / DdG

David López Frías

El detingut com a presumpte autor del crim de tres germans a Morata de Tajuña, ja havia estat condemnat prèviament per haver agredit una de les germanes. Ho han confirmat aquest matí des del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, des d'on han assegurat que els fets van ser jutjats el mes de setembre passat a Alcalá de Henares.

"Cal assenyalar que, amb data 24 de febrer de 2023, aquesta mateixa persona ja va ser detinguda per un delicte de lesions amb instrument perillós, que va tenir com a víctima una de les dues dones mortes. En aquesta mateixa data, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 d'Arganda del Rei va dictar contra el detingut per aquests fets presó provisional comunicada i sense fiança, resolució que, posteriorment, va confirmar l'Audiència Provincial", explica el TSJM.

L'home, que en aquell moment no tenia antecedents penals, residia com a inquilí a casa dels germans Gutiérrez Ayuso. I aquell 24 de febrer, a les 9:45 del matí, va agredir amb un martell fins a tres vegades Amelia, una de les germanes. Quan la dona va caure a terra, l'home li va clavar una puntada de peu. La dona va patir diverses lesions cranials, una d'elles de 7 centímetres.

Conclosa la instrucció d'aquest procediment, es va traslladar per al seu enjudiciament al Jutjat Penal núm. 2 d'Alcalá de Henares que, amb data 12 de setembre de 2023, va celebrar la vista i va dictar sentència, per la qual es condemnava a dos anys de presó al processat", han explicat fonts del tribunal.

A més de la condemna de presó, a l'home se li prohibia aproximar-se a menys de 500 metres i comunicar-se amb la víctima durant dos anys i sis mesos, després que el Ministeri Públic modifiqués la seva qualificació provisional i la defensa s'adherís a aquesta nova qualificació".

Conformitat

La sentència ha estat, doncs, "de conformitat i ha aconseguit fermesa, circumstància que ha permès a la defensa sol·licitar el benefici de la suspensió de l'execució de la pena privativa de llibertat, sense oposició de les parts", prossegueixen des del TSJM.

"Comprovat que l'acusat reunia els pressupostos legalment exigits per a la concessió del benefici -donat que no tenia antecedents penals i havia assumit el compromís del pagament de les responsabilitats civils declarades en sentència, de 2.900 euros d'indemnització a la víctima-, el Jutjat va atorgar la suspensió de l'execució de la pena, condicionada al compliment de no delinquir en dos anys i sis mesos i satisfer la indemnització a què s'havia compromès", conclou el comunicat.

Amb això, semblava haver-se donat carpetada definitiva al conflicte entre aquest home, de 42 anys i nacionalitat pakistanesa, i els germans Gutiérrez Ayuso. Tot i això, després de la troballa dels cadàvers dels tres germans a l'interior del seu domicili, a Morata de Tajuña, la figura d'aquest home, que havia llogat una de les habitacions de l'habitatge mesos enrere, va tornar a aparèixer en escena.

De fet, es va convertir en el principal sospitós en la investigació, després que se sabés que el detingut havia prestat diners a les germanes, que estaven sent víctimes d'una estafa per internet. L'ara detingut els hauria prestat 30.000 euros, amb la promesa que rebria el doble d'aquesta quantitat.

Lliurament voluntari

Aquest hauria estat el detonant d'aquella primera agressió per la qual va ser condemnat a dos anys de presó, a pagar una multa de 2.900 euros i li hauria estat imposada una ordre d'allunyament de 500 metres durant dos anys. Tot i això, l'home hauria trencat aquesta ordre d'allunyament fa una mica més d'un mes, hauria tornat a la casa i hauria assassinat els tres germans, segons creuen els investigadors.

Ha estat el mateix home el que s'ha entregat, de forma voluntària, a la caserna de la Guàrdia Civil d'Arganda del Rey. Segons ha pogut saber aquest diari, ell mateix hauria confessat el triple crim cap a dos quarts de dotze de la nit, diumenge a la matinada a dilluns. Ara mateix es troba detingut a les dependències de Rivas.