Un home es presenta voluntari a la policia i confessa l'assassinat dels tres germans de Madrid

Els tres germans, d'avançada edat, van ser trobats sense vida i amb signes de violència al seu domicili de Morata de Tajuña

La casa de Morata de Tajuña on es van trobar els cadàvers.

La casa de Morata de Tajuña on es van trobar els cadàvers. / DdG

DdG

La Guàrdia Civil ha detingut un home per la presumpta implicació en l'assassinat dels tres germans trobats sense vida i amb signes de violència al seu domicili de la localitat madrilenya de Morata de Tajuña, ha informat aquest dilluns la Comandància de Madrid de l'institut armat .

Fonts pròximes a la investigació han detallat a EFE que es tracta d'un home de nacionalitat pakistanesa i de 42 anys que ha estat detingut cap a les 00.30 hores d'aquest dilluns a la localitat d'Arganda del Rey.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'home, que ja estava sent investigat per aquest succés, es va entregar de manera voluntària a la Guàrdia Civil d'Arganda del Rey, i hauria confessat ser l'autor del crim en presentar-se davant dels agents.

És, pel que sembla, el mateix inquilí pakistanès que va estar allotjat a casa dels germans morts fa uns mesos. L'home hauria prestat diners a una de les germanes i, en no haver rebut els diners de tornada, n'hauria agredit una amb un martell . Per aquest motiu va ser jutjat, empresonat i posteriorment posat en llibertat.

Els agents li imputen un delicte d?homicidi dolós per les tres morts, han indicat les mateixes fonts. Els cossos dels tres morts, Amelia, Pepe i Ángeles, d'uns 70 anys, van ser trobats cremats, apilats i amb restes de sang cap a les 11.30 hores de dijous passat.

Els agents d'Homicidis de l'institut armat, que han assumit la investigació i han practicat la detenció, manegen, entre d'altres hipòtesis, un possible compte de compte pels deutes que havien contret aquests familiars amb alguns coneguts, segons han indicat a EFE les fonts consultades.

L'alcalde de Morata de Tajuña, Francisco Villalaín, va assegurar que un home que va llogar durant mesos una habitació a la casa dels germans va tenir un enfrontament amb Amelia, i va ser detingut i sotmès a un judici ràpid. Els veïns asseguren que l'inquilí era pakistanès, que va agredir la dona amb un martell i que els germans li devien uns 60.000 euros.

L'inici dels problemes econòmics que van poder desencadenar la mort dels tres germans es remunta a anys enrere, quan Amelia i Ángeles van començar a ser víctimes d'una estafa amorosa a través d'internet. Segons van relatar els seus familiars i veïns, elles mateixes comentaven que mantenien una relació sentimental amb dos militars nord-americans a l'Afganistan que havien conegut a través de Facebook.

Temps després, un d'ells, que deia anomenar-se Edward i feia servir una foto de l'excomandant de l'OTAN Wesley Clark, va assegurar que un company seu havia mort i que ell seria el beneficiari de la seva milionària herència, que compartiria amb les germanes. Tot i això, abans necessitava que elles l'ajudessin econòmicament per costejar les despeses successòries, a les quals van accedir, destinant mensualment les seves pensions i dilapidant prop de 400.000 euros, segons apunten amics de la família.

Arruïnades, les germanes, naturals de Torre de Juan Abad (Ciudad Real) però residents a Morata de Tajuña des de feia dècades, van començar a demanar diners als seus veïns i amics, inclòs el rector de la localitat. Davant les seves negatives, i els advertiments dels seus amics sobre l'engany que estaven sent víctimes, es van començar a aïllar fins que el desembre passat van desaparèixer del poble.

Les persianes de casa seva, situada al número 3 de la Travessia del Calvari, estaven baixades, cap no contestava al telèfon i els veïns van donar per fets que se n'haurien anat a Madrid sense avisar. Passades diverses setmanes, i alertats per les recurrents trucades dels habitants dels habitatges confrontants denunciant la pudor, efectius de Policia Judicial d'Arganda del Rei de la Guàrdia Civil van registrar el xalet i van trobar els cossos en procés de descomposició.

Van ser traslladats aquell mateix dia a l'Institut de Medicina Legal, on divendres es van començar a fer les autòpsies, de les quals encara no han transcendit els resultats. Durant la inspecció tecnicoocular de l'habitatge, els agents de Policia Científica de la Comandància de Madrid van trobar una pistola de fogueig , l'origen de la qual s'està investigant.