Bill Gates prediu el següent gran canvi que patirà la humanitat

El cofundador de Microsoft creu que aquesta tecnologia canviarà la nostra realitat per sempre

Actualment, els avenços tecnològics se succeeixen a una velocitat vertiginosa i sembla que qualsevol tecnologia queda obsoleta en qüestió d'un parell de mesos o anys. Recentment, Bill Gates va parlar sobre la implementació de la intel·ligència artificial, més concretament sobre el seu ús en vehicles.

Ens troben en els primers dies de l'era autònoma. Estic impacient per veure les noves possibilitats”, va assenyalar Gates en un article publicat recentment. A més d'expressar les seves ganes sobre abordar aquest nou repte, també va afirmar que opina que aquest tipus d'innovacions canviaran el món els propers anys. "Crec que aconseguirem un punt d'inflexió amb els vehicles autònoms a la dècada que ve", afirmava en el text.

Segons el cofundador de Microsoft, aquests nous vehicles, que podran prescindir d'un conductor humà, canviaran les regles de la circulació. Això és perquè molts dels models més recents comencen a implementar sistemes de guia, aparcament automàtic i fins i tot protecció. D'aquesta manera, sembla que cada cop ens acostem més a un tipus de conducció futurista i sense les mans al volant.

Amb el recent auge de ChatGPT és cada cop més fàcil imaginar un futur en què els cotxes es condueixin sols i els accidents siguin cosa del passat. Tot i que Gates no ha deixat del tot clar quan es produirà el canvi, sembla que pensa que no trigarà gaire a arribar.