Amazon Prime Video prepara un model de subscripció 'low cost' amb anuncis

Els plans de subscripció amb publicitat ja s'han implementat prèviament a Netflix i Disney+

La plataforma Amazon Prime Video

La plataforma Amazon Prime Video / DdG

EP

Amazon planeja incorporar els anuncis al seu servei de continguts en 'streaming' Prime Video, un canvi que s'espera per a principis de l'any que ve, seguint l'exemple de plataformes com Netflix o Disney+.

Els plans de subscripció de serveis com Netflix i Disney+ s'han ampliat amb una modalitat més econòmica que se sustenta en la publicitat, ja que mostra anuncis entre la reproducció dels seus continguts per a reduir el preu que paguen els usuaris.

Netflix va introduir un pla estàndard amb anuncis el novembre de l'any passat, en la qual va suprimir alguns dels títols més vistos del catàleg. Inicialment oferia una qualitat de reproducció menor, però a l'abril van decidir pujar la reproducció a 1.080p i incloure el suport per a dues retransmissions simultànies.

Aquest estiu, Disney va compartir els seus plans d'introduir una subscripció similar basada en anuncis a la seva plataforma Disney+. S'espera que estigui disponible a partir de l'1 de novembre a diferents països d'Europa i el Canadà, per uns 5,99 euros al mes (davant els 8,99 euros que costa actualment).

Aquesta tendència a la incorporació d'anuncis també ha cridat l'atenció d'Amazon, que planeja llançar-ho a principis de 2024 a Prime Video, com informen a Variety. Arribaria en un primer moments als Estats Units, Regne Unit, Alemanya i el Canadà i a finals d'any a altres països, entre els quals es trobaria Espanya.

La companyia ha explicat al citat mitjà que mostrarà menys anuncis que els canals tradicionals i altres plataformes d'streaming rivals. També ha assenyalat que ha optat per aquesta opció per a "continuar invertint en contingut atractiu i seguir augmentant aquesta inversió durant un llarg període de temps".

Aquests plans els recull Amazon en una publicació al seu blog de Prime Video, on confirmen que a Espanya "el 2024 les sèries i pel·lícules de Prime Video inclouran publicitat limitada" i que no requerirà cap acció per part de l'usuari.

També menciona una nova opció sense anuncis entre els seus plans de subscripció, que als Estats Units tindrà un preu addicional de 2,99 dòlars al mes pels usuaris de Prime, tot i que el preu a altres mercats, com Espanya, es revelarà "més endavant".