Vols fer desaparèixer les mosques de la fruita?

Aquests visitants poden arribar a ser molt molestos

Els remeis casolans solen ser-ne la solució

Mosques a la fruita

Mosques a la fruita

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Hem arribat a l'època de la primavera i amb ella, els insectes estan aflorant. Les pluges i els canvis de temperatura estan fent que apareguin les temudes mosques de la fruita. Aquestes mosquetes, diminutes, apareixen i ronden la fruita. Però el problema no acaba aquí, perquè també te les trobes per altres estances de la casa. Entre elles i els mosquits, quina primavera ens espera, oi? Doncs, no! Et portem el remei per acabar amb les mosques de la fruita, així que, no et preocupis. Sovint aquests insectes apareixen quan hi ha certs aliments en procés de descomposició o a conseqüència de la humitat.

El més habitual és trobar-les als llocs on hi ha menjar, però també poden viatjar a altres parts de la casa seduïdes per altres olors com ara perfums o ambientadors. El problema és que s'alimenten, ponen ous i es multipliquen.

Per evitar que es converteixin en una plaga cal combatre-les com més aviat millor

El primer que has de fer una vegada que les descobreixis és localitzar la causa de la seva aparició. Potser t'has deixat les escombraries més dies dels deguts i hi ha algun aliment que s'estigui descomponent. També pot ser que tinguis fruites fora de la nevera i ja estiguin començant a madurar-se de més.

Quan tinguis identificada la causa, tira la fruita, el menjar o neteja amb algun desinfectant totes les superfícies on hagin pogut posar-se i tindràs de nou un espai impol·lut.

Remeis casolans per acabar amb les mosques de la fruita

També pots aplicar remeis que serviran tant per exterminar-les com per prevenir-ne l'aparició. Per això pots distribuir testos amb plantes aromàtiques com l'alfàbrega o la menta, l'espígol, la citronel·la o la calèndula.

Un altre remei casolà és col·locar en un recipient fulles de llorer trossejades, incrustar mitja dotzena de claus aromàtics en mitja llimona o fer una barreja de bicarbonat, vinagre i un rajolí de sabó. Una altra solució és col·locar en un recipient la barreja de vinagre de poma amb sucre cobrint-lo amb un embut de film transparent perquè les mosques hi puguin entrar, però no sortir-ne.

Els esprais contra insectes també són una bona alternativa per acabar amb aquestes molestes mosques de la fruita.