Els trucs per netejar la funda del mòbil i deixar-la com nova

Una funda bruta es veu de seguida i més si és transparent

Una neteja regular farà que puguis lluir el teu mòbil amb total normalitat

Vols aconseguir una funda del mòbil transparent, netíssima? Els trucs, aquí!

Vols aconseguir una funda del mòbil transparent, netíssima? Els trucs, aquí! / Mateus Andre

Mati Sirvent

Quan comprem un mòbil, sempre optem per comprar una funda, ja que, si ens cau a terra, la possibilitat que se'ns trenqui és molt gran. Sovint, també optem per les fundes transparents; d'aquesta manera podem lluir el mòbil que ens hem comprat amb el seu color real. Però, què passa amb aquest tipus de fundes? Que s'emplenen de brutícia, greix i taques i finalment, ens queda un mòbil lleig i brut. T'expliquem com netejar-la i deixar-la com nova.

Afortunadament, pots netejar la teva funda transparent fàcilment en qualsevol moment del dia fent servir elements que gairebé sempre tens a mà. En aquest article, t'ensenyarem com tornar-li la brillantor a la teva funda de mòbil amb mètodes senzills i efectius.

Com netejar la funda transparent del mòbil

Abans de començar, és important reunir els materials que necessitaràs, els quals són fàcils de trobar a qualsevol llar:

  • Aigua tèbia
  • Sabó suau de mans o detergent per a plats
  • Bicarbonat de sodi (opcional)
  • Vinagre blanc (opcional)
  • Un raspall de dents vell o un drap suau
  • Alcohol isopropílic (opcional)

Passos per a una neteja efectiva de la funda del mòbil

Retireu la funda del mòbil. És crucial assegurar-se que el mòbil estigui en un lloc segur per evitar danys per aigua o productes de neteja.

Neteja bàsica:

  • Barreja una mica de sabó suau o detergent per a plats amb aigua tèbia en un bol. Busca un sabó que sigui suau per no fer malbé el material de la funda.
  • Submergeix la funda a la barreja i deixa que reposi durant uns minuts. Això ajudarà a afluixar la brutícia i els olis acumulats.
  • Utilitza el raspall de dents vell o un drap suau per fregar suaument la funda, prestant especial atenció a les àrees més brutes o amb taques. El raspall és particularment útil per netejar els racons i les obertures de la funda.

Tractament de taques específiques:

  • Per taques difícils: Fes una pasta amb bicarbonat de sodi i una mica d'aigua. Aplica aquesta pasta sobre les taques i frega suaument amb el raspall de dents. El bicarbonat actua com un abrasiu suau que pot ajudar a eliminar taques sense fer malbé la funda.
  • Per desinfecció: Si vols desinfectar la funda, pots fer servir una barreja d'aigua i vinagre blanc a parts iguals o alcohol isopropílic. Aplica la solució amb un drap suau i deixa que s'assequi a l'aire. És important no fer servir massa vinagre o alcohol, ja que poden ser agressius amb alguns materials.
  • Esbandida i assecatge: Esbandida la funda sota aigua corrent tèbia per eliminar les restes de sabó, bicarbonat o qualsevol altre producte utilitzat en la neteja. Assegureu-vos que l'aigua flueixi per totes les parts de la funda. Eixuga la funda amb un drap net i suau, pressionant suaument per eliminar l'excés d'aigua. Deixa que s'assequi completament a l'aire abans de tornar a col·locar-la al mòbil. Evita exposar la funda directament al sol durant l'assecatge, ja que podria fer malbé el material.
Deixa la funda del mòbil sense taques i brutícia

Deixa la funda del mòbil sense taques i brutícia / freepik

Consells addicionals per tenir la funda del mòbil sempre neta

  • Neteja regular: Per mantenir la teva funda transparent en les millors condicions, realitza neteges regulars, especialment si tendeixes a manejar el teu mòbil amb freqüència o en ambients propensos a la brutícia.
  • Protecció contra el color groguenc: Algunes fundes transparents poden començar a quedar groc amb el temps a causa de l'exposició al sol o certs químics. Netejar la teva funda regularment i evitar l'exposició directa al sol pot ajudar a minimitzar aquest efecte.
  • Compte amb els productes químics: Tot i que l'alcohol isopropílic i el vinagre poden ser útils per desinfectar, el seu ús freqüent pot deteriorar alguns materials. Utilitza'ls amb moderació.

Netejar la funda transparent del teu mòbil és un procés senzill i ràpid que es pot fer en qualsevol moment del dia amb productes que ja tens a casa. Mantenir la teva funda neta no només millorarà la seva aparença, sinó que també prolongarà la seva vida útil i assegurarà que el mòbil estigui protegit. Amb aquests consells, podràs gaudir d'una funda transparent que llueix com nova, sense necessitat de recórrer a productes especialitzats o costosos.