Compte: això és el que passa si no neteges bé la teva fregidora d’aire

Tot el que has de saber sobre les fregidores d’aire

Fregidora d'aire

Fregidora d'aire / R. A. C.

Les fregidores d’aire són un electrodomèstic cada vegada més habitual a les cuines. Les facilitats que ofereix a l’hora de cuinar, a més del bon sabor i com són de saludables els plats elaborats per mitjà dels ‘air fryers’ fan d’aquestes màquines un recurs molt recomanable per a tota mena de cuiners.

No obstant, més enllà dels evidents avantatges que ofereix, també és important destacar la necessitat de cura manteniment d’aquesta tecnologia. Netejar adequadament les fregidores d’aire és gairebé tan important com saber utilitzar-les, ja que, malgrat no utilitzar oli, la brutícia i acumulació de restes de menjar pot desembocar en la proliferació de bacteris dins d’aquests aparells.

Intoxicacions alimentàries

El principal risc de no portar a terme una neteja desinfecció periòdica de la fregidora d’aire és la proliferació de bacteris que, consegüentment, poden donar peu a patir diferents intoxicacions alimentàries. Afectacions per salmonellal’estafilococ, amb símptomes com les diarrees o la febre,son les més comunes després que la carn, els ous, les verdures o altres aliments processats entrin en contacte amb determinats microorganismes.

Així doncs, per evitar que això passi simplement n’hi ha prou amb seguir tres senzills passos per rentar la fregidora d’aire. Per començar, amb la màquina apagada, és fonamental retirar amb paper les restes de menjar oli que puguin quedar al seu interior. A continuació, és recomanable aplicar sabó aigua calenta per netejar les diferents peces. Finalment, també seria pertinent desinfectar el recobriment.