Salvador Vergés reivindica la voluntat de “viure plenament en català”

"Des de Junts ens comprometem a fomentar l’ús social de la llengua catalana, especialment entre els joves i entre les persones nouvingudes", assenyala el cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+ a les comarques gironines

El cap de llista, Salvador Vergés, amb la candidata Núria Murlà i el regidor de Sant Feliu de Guíxols, Toni Carrión, a les parades de Sant Feliu de Guíxols.

El cap de llista, Salvador Vergés, amb la candidata Núria Murlà i el regidor de Sant Feliu de Guíxols, Toni Carrión, a les parades de Sant Feliu de Guíxols. / CEDIDA

DdG

El cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+ a les comarques gironines, Salvador Vergés, ha aprofitat la diada de Sant Jordi per "defensar el dret a viure plenament en català”. “Cal protegir i promoure la llengua perquè sigui forta, prestigiada, cohesionadora i present a tot arreu”, ha explicat.

Cultura i llengua són els elements conformadors més rellevants de la nostra identitat i de la nostra nació, i la seva defensa i impuls ha de ser un objectiu prioritari del nou Govern de la Generalitat després de les eleccions del 12 de maig”, ha apuntat avui Vergés. “Des de Junts ens comprometem a fomentar l’ús social de la llengua catalana, especialment entre els joves i entre les persones nouvingudes, i a impulsar la llengua de signes catalana (LSC), que a Catalunya té un reconeixement oficial explícit”, ha assenyalat.

A més, Vergés, que ha visitat les carpes de Sant Jordi a Olot, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Girona, també ha volgut recordar que “la diada de Sant Jordi representa l’essència de la nació política i culturalment plena a la qual volem aspirar”. "És una jornada de lletres i llibres, una festivitat que ens recorda que som i serem un país compromès amb la cultura, en totes les seves variables, i la llengua catalana n’és l’element troncal”, ha remarcat Vergés.

Finalment, el candidat ha manifestat que “el 12 de maig caldrà triar entre aquells que volen enfonsar la nació i adscriure Catalunya al concert de les regions espanyoles, amb un retrat pintoresc de la seva identitat nacional, com la nostra llengua i cultura, o aquells que volem acabar la feina que vam començar: la d’aconseguir una Catalunya radicalment democràtica, pròspera, sostenible, cohesionada, solidària i sobirana, una nació lliure entre la resta de nacions lliures del món”.