La subhasta de la Casa Nouvilas a Figueres per 1,4 milions queda deserta

L’immoble, que està buit des de fa 15 anys quan es va comprar per 3,8 milions, està a la venda i previst al pressupost municipal

DdG

La subhasta pública de la Casa Nouvilas de Figueres per 1,442.000 milions d’euros ha quedat deserta. L’immoble es va posar a la venda i es va incloure al pressupost per finançar inversions. La casa es va comprar fa 15 anys, però no ha tingut cap ús. Es va comprar per 3,8 milions. El govern replanteja ara quines són les opcions. 

La casa està situada al carrer Noum 76-78, i està declarada Bé Cultural d’Interès Local. És del segle XIX. Ara es posarà a subhasta i es vendria a qui n’ofereixi més. 

En data 4 de maig la Junta de Govern Local va acordar aprovar l’expedient per a l’alienació per subhasta pública i es va posar a licitació.

El preu base és d’1.443.468,69 euros i, segons els plecs de condicions, era millorable a l’alça, però no s’admetien ofertes inferiors

L’expedient en aquest moment està en avaluació, segons el perfil del contractant. 

Fonts del govern municipal actual de Junts, segons ha informat L’Empordà, del mateix grup editorial que Diari de Girona, ha obert un període de reflexió sobre el seu futur. 

Afectació al pressupost

Els diners de la compra s’havien de repartir en un 68,42% per a l’Ajuntament i la resta al Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb qui es va adquirir. En el cas dels fons que obtenir Figueres, es destinaven al capítol d’inversions del pressupost. 

En concret 545.621,49 euros per a l’escola Carme Guasch i 442.000 per al pla d’equipaments esportius. 

En declaracions al setmanari Empordà, no vendre la Casa Nouvilas afecta el pressupost municipal, però «el govern no renuncia a fer aquestes inversions» previstes. La compra de la Casa Nouvilas es va formalitzar el 2008 per l’interès arquitectònic i alhora per la proximitat a la seu del Consell Comarcal. La voluntat era ubicar-hi els serveis socials. 

L’actual govern no renunciarà a les inversions previstes i reflexionarà sobre el futur de l’immoble

L’adaptació de l’edifici com a oficines administratives hagués suposat un elevat cost i es va descartar perquè es va considerar que era inviable. Més tard, a més, l’Ajuntament de Figueres va situar els serveis en un altre edifici que també s’havia comprat al carrer Sant Pau. Amb els anys s’han anat plantejant atres possibilitats per a a l’edifici com la ubicació del Museu del Circ o el trasllat del Museu de l’Empordà.

La compra es va efectuar per 3,8 milions d’euros dels quals l’Ajuntament de Figueres va pagar 2.600.000 € i va adquirir el 68,42% de la propietat, i el Consell Comarcal va pagar 1.200.000 € i va adquirir el 31,58% restant.

Preu per sota el de compra

En un informe emès per l’arquitecte municipal el 20 de setembre passat es va fer constar que la valoració actualitzada de la Casa Nouvilas és d’1.443.468,69 €. L’exalcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va qüestionar en més d’una ocasió la decisió de compra de la finca que finalment a finals del darrer mandat es va decidir posar a la venda i que els diners servissin per a les inversions del Carme Guasch i els equipaments. Tot i que el preu està molt per sota del de compra, la subhasta pública ha quedat deserta.