El mòbil del crim de Masarac va ser una "discussió absurda" sobre una muda de roba

Els investigadors asseguren que l'acusat havia premeditat la mort de l'altre home

De vermell i negre, l'acusat del crim de Masarac durant el judici a l'Audiència de Girona.

De vermell i negre, l'acusat del crim de Masarac durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La investigació del crim de Masarac va concloure que el mòbil va ser, en paraules de l'instructor de l'atestat policial, una "discussió absurda" sobre una muda de roba. El dia abans del crim, el 30 d'agost de 2022, van tenir una discussió perquè la víctima i el tercer company volien fer neteja i havien mogut unes peces de roba d'on les havia col·locat el processat. Quan no les va trobar, els ho va recriminar a retrets i insults. Els investigadors van poder constatar que als mòbils de la víctima i l'acusat hi havia diversos missatges de WhatsApp amb una discussió "in crescendo" que va acabar amb un lloc on quedarien per barallar-se l'endemà. Però la víctima aquell dia havia anat a Tortosa i no va poder acudir a l'hora acordada, les tres de la tarda.

Va ser cap a les vuit del vespre quan la víctima va arribar al domicili, i poca estona després d'entrar a la seva habitació, on hi havia el processat, es van sentir crits d'auxili. Llavors, ambdós van sortir de l'habitació, l'acusat amb el ganivet a la mà i la víctima sagnant profusament i dient "m'han matat". Segons la tesi policial, la víctima no va tenir cap oportunitat de defensar-se, i va morir "acorralat i indefens". L'instructor de l'atestat del crim ha indicat davant la magistrada de la secció tercera de l'Audiència de Girona que durant la investigació es van recollir "molts" indicis que apunten que l'acusat va premeditar durant hores la mort del seu company d'habitació. A més, l'home va ser detingut amb el ganivet a la mà. L'agent que va practicar la detenció ha detallat que quan va arribar al lloc va veure molta gent davant la casa que es posaven les mans al cap i estaven alterats, i que li va cridar l'atenció l'actitud d'un home que s'anava apartant del grup i intentava amagar alguna cosa a la mà esquerra. Va resultar que era l'arma del crim. No va oferir resistència quan va ser detingut, i va admetre ser l'autor del crim.

La seva versió es podrà saber demà, quan arribi el torn de la seva declaració. S'enfronta a 24 anys de presó per un delicte d'assassinat, tot i que la defensa al·lega que es tracta d'un homicidi imprudent perquè l'home es volia defensar d'un atac després de la baralla per la roba. També demana que se li apliqui l'atenuant de confessió i de col·laboració amb la justícia.