El CAP de l’Escala implanta un nou sistema per reduir el temps d’espera dels usuaris

És de les primeres àrees bàsiques de Catalunya en posar en marxa aquesta forma de treballar, basada en la creació d’equips de professionals estables i especialitzats

L’actual edifici del CAP de l’Escala, en una imatge d’arxiu

L’actual edifici del CAP de l’Escala, en una imatge d’arxiu / FSE

DdG

Aquest any, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’Escala implanta una nova manera de funcionar basada en la creació d’equips de professionals estables i especialitzats en malalties concretes, amb els objectius de reduir el temps d’espera per a tenir una hora de visita i millorar la qualitat i la seguretat en l’atenció. És de les primeres àrees bàsiques de Catalunya a posar en marxa aquesta forma de treballar, per tal d’adaptar-se al canvi demogràfic i social que s’està produint i que s’agreujarà en els propers anys: cada vegada la població és més envellida, la qual cosa vol dir que el pacient és més complex (té més malalties, moltes d’elles associades a l’edat) i amb més cronicitat (patologies cròniques: diabetis, hipertensió, etc. també associades a l’edat). En el cas de l’ABS l’Escala, un 37,3% de la població que atén és pacient crònic complex.

Aquesta reorganització s’aplica al CAP de l’Escala i als diferents consultoris locals que integren l’ABS l’Escala: Albons, l’Armentera, Bellcaire d’Empordà, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador, Ventalló, Viladamat i Vilamacolum. Per tal de donar a conèixer aquest canvi a la població, en els últims mesos s’han dut a terme diferents accions informatives, com són notícies als mitjans locals de l’Escala i xerrades en diversos municipis de l’àrea bàsica.