La tempesta elèctrica provoca dos incendis per caiguda de llamps a Girona

Els Bombers han hagut d'apagar un foc al quadre elèctric d'un edifici de Sant Feliu

A Sant Julià de Llor i Bonmatí, un llamp ha cremat una bala de palla

Eva Batlle

Eva Batlle

La tempesta elèctrica de la nit passada va obligar els Bombers a fer dues intervencions per caiguda de llamps a Girona.

La més destacada és el servei que tres dotacions van fer a Sant Feliu de Guíxols. Pels volts de tres quarts de dotze de la nit es van haver de desplaçar fins a un bloc de pisos del carrer de Remus i Rufí perquè cremava un quadre elèctric. Un llamp havia caigut a la zona i havia provocat el foc. Sortosamnet, l'incendi només va afectar aquesta àrea del bloc, però va cremar completament. Els Bombers van poder donar per acabat el servei en una hora. Ningú va resultar ferit, segons indiquen des del cos d'emergències. A lloc també s'hi va desplaçar la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols.

D'altra banda, cap a dos quarts de dotze de la nit també van tenir un altre servei per caiguda de llamps, en aquest cas a Sant Julià de Llor i Bonmatí. Va cremar una bala de palla arran d'aquesta caiguda, però el foc no es va estendre per cap altre element. Aquesta actuació va ser molt ràpida de solucionar, segons Bombers.

Els llamps que s'han registrat entre dijous i divendres a la matinada a Catalunya

Els llamps que s'han registrat entre dijous i divendres a la matinada a Catalunya / meteo

Durant la nit passada i la matinada, els Bombers han realitzat cinc serveis per les tempestes a la Regió d'Emergències de Girona: les dues per caiguda de llamps i la resta perquè algunes branques d'arbres han caigut en vies d'alguna població.

A tot Catalunya, els Bombers han atès 164 avisos pel temporal d'aquesta nit i matinada, entre les 22 hores i dos quarts de vuit del matí. La gran majoria, per arbres i branques caigudes.

La previsió

Avui també està previst que encara puguin descarregar alguns ruixats fins al migdia però sobretot en punts de la costa gironina. Protecció Civil va activar ahir el pla Inuncat per l'episodi d'intensitat de pluges que escombra Catalunya entre ahir i avui.