Infermeres de centres públics reclamen cobrar un complement d’exclusivitat

Infermeres del sindicat Satse en una protesta.

Infermeres del sindicat Satse en una protesta. / Europa Press

DdG

El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya anuncia el llançament d’una nova campanya per reivindicar el complement d’exclusivitat per a les infermeres afiliades que treballen als centres sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquest complement, que actualment només perceben els metges, és una compensació per qui dedica la seva feina assistencial exclusivament al sistema de salut pública de Catalunya. «Entenem que es pretén fer atractiva la sanitat pública per ajudar a pal·liar l’escassedat de professionals» afirmen des de SATSE i afegeixen que «el sistema necessita tant infermeres com metges, i per això aquesta discriminació no és admissible».

Un altre aspecte que consideren que agreuja la situació és la «imposició» a infermeres, llevadores i fisioterapeutes de signar un document en el qual declaren no prestar els seus serveis en cap altre lloc que pugui generar incompatibilitat, sense rebre, però, cap compensació per prioritzar la seva feina al sistema públic.

La campanya consisteix en el fet que les infermeres realitzin reclamacions individuals amb l’ajuda del sindicat. Inicialment, s’haurà de sol·licitar el complement per via telemàtica, i en el cas que sigui denegat per part de l’ICS, el sindicat proporcionarà assistència per a la interposició d’un recurs i, si s’escau, la presentació d’una demanda

S’està negociant al III Acord de condicions laborals de l’ICS un complement per a infermeres que reconegui aquesta dedicació exclusiva i és per això que SATSE Catalunya considera «imprescindible exercir pressió per aconseguir una demanda de tot el col·lectiu». SATSE Catalunya afirma que la campanya consisteix que «infermeres i infermers s’ajudin a si mateixes i a la vegada ho facin pel col·lectiu per aconseguir el reconeixement que mereixen pel seu treball essencial i pel seu compromís amb el sistema de salut públic de Catalunya».