Olot fomenta el lloguer social amb subvencions de fins a 6.000 euros

Les ajudes es poden sol·licitar fins al 16 d’octubre de 2023

Redacció

Per setè any consecutiu l'Ajuntament d'Olot ha obert una convocatòria d'ajudes per incrementar el parc d'habitatges de lloguer social a la ciutat. Aquesta subvenció contempla el 100% del cost de les obres de rehabilitació i posada al dia de l'habitatge i preveu un màxim de 6.000 euros per immoble.

Segons el consistori aquesta línia d'ajudes poden demanar-la els propietaris i propietàries que tinguin la condició de persones físiques o jurídiques i que posin els immobles per llogar a través de la Borsa d'Habitatge Social d'Olot, integrada a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, per un termini mínim de 5 anys en el cas de les persones físiques i 7 anys pel que fa a les jurídiques.

Per poder optar a les subvencions, els habitatges que es posin per llogar hauran de complir els següents requisits:

  • Estar desocupats en la data de la contractació del lloguer.
  • Que s'hi hagin fet obres de posada al dia en els dotze mesos anteriors a la signatura del contracte de lloguer.
  • Que siguin habitatges que provinguin del mercat lliure o amb protecció oficial.
  • Disposar de cèdula d'habitabilitat i de Certificat d'Eficiència Energètica.

Pel que fa a cobrir les obres de rehabilitació cal que s'hagin fet en els dotze mesos anteriors a la signatura del contracte de lloguer, vinculades amb l'adequació de l'habitatge, amb la instal·lació d'aigua, gas, calefacció, electricitat o sanejaments; arranjaments de banys i cuines; millora de l'aïllament tèrmic o acústic, tancaments o elements diversos afectats per manca de conservació o manteniment com pintura, terres, portes o finestres.

Hi ha temps fins al 16 d'octubre de 2023 per formalitzar la sol·licitud. L'Ajuntament d'Olot ha previst una partida de 30.000 € per cobrir aquesta nova línia de subvencions municipals, que són compatibles amb ajudes d'altres administracions públiques.