Càritas inaugurarà una botiga Moda Re a Girona

El nou establiment, que aixecarà la persiana el 26 de setembre al passeig d’Olot, permetrà generar sis llocs de treball per a persones vulnerables

Una treballadora d’ECOSOL a Olot, en una imatge d’arxiu.

Una treballadora d’ECOSOL a Olot, en una imatge d’arxiu. / DDG

DdG

Càritas Diocesana de Girona ultima els preparatius per a la obertura de la botiga Moda Re, una iniciativa de l’entitat basada en el consum responsable, la cura del planeta i la generació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat a través de la gestió de la roba. L’establiment permetrà generar sis llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió social.

Es tracta d’un projecte social que gestiona la recollida, la reutilització, el reciclatge, la donació i la venda de tèxtil. La iniciativa, basada en el model d’economia circular, posa el focus en la gestió eficient dels processos de reciclatge tèxtil i la sensibilització medioambiental. El nou establiment, que s’ubicarà al passeig d'Olot, número 24, de Girona i s’inaugurarà el proper 26 de setembre, serà un dels més de 120 punts de venda de Moda Re arreu de l’Estat espanyol.

Segons Càritas Diocesana de Girona, l’establiment serà «un espai modern on tothom que ho vulgui pot trobar, a preus molt assequibles, una gran varietat de peces de vestir, calçat i complements de dona, home i infantil, que provenen de donacions de particulars i empreses». Es tracta d’articles nous o de segona mà «en perfectes condicions d’ús» ja que «prèviament han estat seleccionats, tractats i higienitzats per allargar el seu cicle de vida».

La botiga, assegura l’entitat, vol «acostar a la ciutadania una nova opció de consum ètic i responsable, alhora que també realitza una tasca d’entrega social de roba, en el cas de persones en situació d’exclusió social, en coordinació amb l’Espai amb Cor de Càritas a la ciutat».

La botiga Moda Re de Girona estarà gestionada per Avancem Santa Clara, una cooperativa nascuda com a iniciativa d’economia social de Càritas Diocesana de Girona i dedicada principalment als serveis de cura i de neteja.

Roba confeccionada a Olot

A l’establiment també s’hi podrà trobar roba dissenyada per Okollective confeccionada a Olot, en concret, al taller de confecció d’ECOSOL, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, a partir de peces de roba no aptes per a la venda, «a les que se’ls dona una nova vida generant peces úniques».