El Consell Esportiu del Pla de l'Estany reforça el seu compromís pels espais segurs

L’entitat ha aprovat recentment la seva política de protecció envers la infància i adolescència

Un grup de joves realitzant una activitat esportiva organitzada pel Consell Esportiu del Pla de l'Estany.

Un grup de joves realitzant una activitat esportiva organitzada pel Consell Esportiu del Pla de l'Estany. / Consell Esportiu del Pla de l'Estany

DdG

Durant el darrer any, i amb el suport de diferents professionals, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha estat desenvolupant la Política de Protecció envers la Infància i l’Adolescència, una eina que vol ser un recull d’actuacions per garantir la seguretat dels nens, nenes i adolescents davant de qualsevol tipus de violència. El document proposa recursos i accions per la prevenció, la detecció i l’actuació davant de qualsevol sospita o indici d’agressió a infants o joves durant les activitats que organitza l’entitat.  

La creació de la present política respon a l’obligatorietat que fixa la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront de la Violència (LOPIVI) i al compromís de l’entitat per fer que els espais de relació siguin espais segurs. El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, com a entitat esportiva i social que treballa amb infants i adolescents, sempre ha vetllat per a la protecció d’aquests col·lectius, però amb aquest pas referma el seu compromís per minimitzar riscos i garantir drets. 

La Política té incidència en els infants i joves dels programes, projectes i/o activitats del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, en les famílies, en l’equip humà professional i voluntari, en agents externs que intervenen en els serveis prestats i en la Comissió Directiva de la pròpia entitat. Aquest document inclou el codi de conducta a seguir, l’anàlisi dels possibles riscos, la formació del personal i la resposta davant de qualsevol cas o sospita de violència que serà analitzada per la Comissió de Prevenció de Violències de la mateixa entitat. 

El document té una vigència de quatre anys, si bé es troba en constant anàlisi i revisió, ja que es poden donar situacions, exemples o actuacions que prèviament no s’han donat i, que per tant, no s’han previst.