Esquerra escalfa motors inaugurant la nova seu

El nou local, situat a la Devesa, es va omplir ahir amb més de 200 persones, amb les eleccions del 12-M com a principal tema de conversa

La inauguració del nou local d'ERC a Girona.

La inauguració del nou local d'ERC a Girona. / Aniol Resclosa

Laura Fanals

Laura Fanals

Després de dues dècades al carrer Ultònia, la federació d’Esquerra a Girona ha inaugurat oficialment la seva nova seu, molt més espaiosa i accessible, situada al carrer Joaquim Vayreda, al barri de la Devesa. Una cita a la qual no ha faltat el president del partit, Oriol Junqueras, i que ha servit també per retre diversos homenatges: als i les militants més antics, a les primeres alcaldesses republicanes a partir de 1979 i tres exconselleres i exdiputades (Carme Capdevila, Dolors Bassa i Teresa Jordà). 

Enmig d’un tast de vins i formatges, el local s'ha omplert de gom a gom, amb més de 200 persones que han anat desfilant al llarg de la tarda. Entre els assistents s'han pogut veure el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort; el d’Empresa i Treball, Roger Torrent; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula o la diputada Montse Bassa, entre d’altres. També hi han assistit, lògicament, el president regional, Pau Presas, i la secretària general, Laia Cañigueral. I en l’ambient, un mateix tema sobrevolant totes les converses: les eleccions que Pere Aragonès ha convocat pel 12 de maig després del «no» dels comuns als pressupostos. I és que molts militants d’ERC tenen càrrecs al Govern, de manera que el seu futur dependrà del resultat del 12-M. 

Homenatge als militants històrics

Els republicans ja ocupen la nova seu, situada en planta baixa i a quatre passes del Palau Firal, des de principis d’any, tot i que no ha estat fins ara que n'han celebrat la inauguració oficial. L’acte, planificat des d’abans de la convocatòria electoral, ha servit als republicans per fer pinya i homenatjar els sis homes i les sis dones que ostenen una militància més antiga: Jordi Planas (la Bisbal, des de 1976), Pere Bruset (Santa Coloma de Farners, des de 1977), Joaquim Vázquez (la Jonquera, des de 1980), Josep Felip (Forallac, des de1981), Jordi Presas (Cassà de la Selva, des de 1986), Narcís sala (la Bisbal, des de 1986), Margalida Asperó (Olot, des de 1989), Roser Vidal (Girona, des de 1989), Joaquim Estrada (Blanes, des de 1991), Mariona Orpí (Lloret, des de 1991), Anna Brugués (Figueres, des de 1991) i Núria Tió (Salt, des de 1993). A més, també s'ha fet un reconeixement a les primeres alcaldesses republicanes gironines a partir de 1979: Maria Carme Freixa (Vallfogona del Ripollès), Eulàlia Masana (Riudaura), Teresa Jordà (Ripoll), Elisabet Regué (Sant Joan de les Abadesses), Maria Àngels Vilà (Sant Martí Vell), Marta Payeró (Verges), Rosa Teixidor (Esponellà) i Maria Mercè Català (Mont-ras).

La jornada també ha servit per mostrar una exposició que explica el naixement del logotip històric d’ERC, creat pel sabater palafrugellenc Joan Cama Bastons. A l’acte hi han assistit els seus fills, Jordi i Francesc Cama. 

Subscriu-te per seguir llegint