Clàudia Cedó, Mariola Membrives i Els Pirates, a la tardor cultural de Banyoles

La nova temporada de teatre i arts escèniques també comptarà amb Àurea Màrquez o Pau Vinyals

ddg banyoles

Àurea Màrquez, la companyia Els Pirates, Clàudia Cedó, Miquel Gil, Mariola Membrives i Cor de Teatre seran algunes de les propostes culturals que es podran veure a Banyoles al llarg de la temporada de tardor-hivern. La programació, amb prop de cent activitats, inclou també l’estrena de la programació de cinema familiar, amb una proposta al mes.

La programació d’arts escèniques arrencarà el cap de setmana del 24 de setembre a La Factoria amb dos espectacles de producció banyolina: el muntatge Al llindar de l’oblit de Joan Solana, i la proposta de dansa contemporània Mut de la Cia. Indans Dansa. La temporada de tardor a La Factoria també acollirà noms coneguts com el de l’actriu Anna Alarcón, que presentarà Una galáxia de luciérnagas, una proposta basada en una experiència personal de l’autora Aïna Tur. També es podrà veure una comèdia hilarant amb una adaptació de Sagarra El bon policia i Els àngels no tenen fills, la nova proposta de Clàudia Cedó que també s’estrenarà enguany dins el Temporada Alta.

Al Teatre Municipal s’hi podrà veure La Mascarada, nova comèdia de la companyia Els Pirates. A més, l’actor Pau Vinyals, format a l’Aula de Teatre de Banyoles, presentarà el monòleg autobiogràfic El gegant del Pi i per primera vegada, actuarà a Banyoles Àurea Màrquez, una de les grans actrius de l’escena teatral catalana, que presentarà el monòleg La dona del tercer segona. A més, i en el marc de la Festa Major, s’estrenarà Primavera, de Xavi Morató.

Pel que fa a la programació musical de l’Ateneu, destaquen Miquel Gil, que estrenarà nou disc i Steve Smyth. La música clàssica també es podrà escoltar a la capital del Pla de l’Estany de la mà del Trio Da Vinci i l’artista resident de l’Ateneu 2021, Mariola Membrives, oferirà el 6 de novembre un work in progress del treball de Yerma Sola, una de les obres més emblemàtiques de Lorca. En la vessant de jazz, el 4 de desembre, la Girona Jazz Project retrà un homenatge a Thad Jones. També hi tindrà cabuda el flamenc de la mà de la cantant Anna Colom, que presentarà Cayana el 25 de novembre.