Banyoles enceta el centenari del músic, compositor i director Martirià Font i Coll

Autor d’una setantena de sardanes i una obra per a cobla, està estretament vinculat amb Els Montgrins

Martirià Font i Coll.  | MONTSERRAT JUVANTENY

Martirià Font i Coll. | MONTSERRAT JUVANTENY / Montserrat juvanteny. banyoles

Montserrat Juvanteny

Banyoles enceta dissabte els actes commemoratius del centenari del naixement del músic, ompositor i director Martirià Font i Coll, un professional de la música estretament vinculat amb els Montgrins, on va ser director. Nascut en una nissaga de músics, és autor d’una setantena de sardanes i una obra per a cobla.

L’obertura de la commemoració la farà la coral Veus de l’Estany, a més de La Principal de la Bisbal, que oferirà una audició de sardanes davant del domicili on va viure, al carrer Coromina 17. S’hi descobrirà una placa commemorativa i es podrà visitar el seu estudi. El programa contempla nou sardanes , totes de l’autor, i quatre de les quals dedicades a la seva família.

El segon acte està previst pel 12 de febrer. Serà l’estrena d’un documental sobre la vida de Martirià Font, amb un repàs a la seva obra, i s’hi escoltaran diferents composicions seves, algunes de les quals poc interpretades. També hi participarà l’Esbart Fontcoberta, ballant Reminiscències, la seva única obra per a cobla.

Segons El Foment de Banyoles, que de manera conjunta amb l’Ajuntament són els organitzadors dels actes, està previst que durant l’any se’n celebrin d’altres, lligats amb l’aplec de juliol i les festes de Sant Martirià l’octubre.

A tot Catalunya hi ha més d’un centenar de reconeixements a Font en forma de placa. Entre altres distincions, va rebre la Medalla del Montgrí i la Medalla d’Or de la Ciutat de Banyoles. Coincidint amb el seu 75è aniversari i el 90è de Manel S. Puigferrer, se li va dedicar una rotllana envoltant tot l’estany de Banyoles.

Subscriu-te per seguir llegint