«Pacifiction», d’Albert Serra, s’emporta nou candidatures als César

El film del banyolí aspira al reconeixement a la millor pel·lícula i direcció als guardons del cinema francès

El cineasta Albert Serra

El cineasta Albert Serra / EFE

Alba Carmona

Alba Carmona

L’idili entre Albert Serra i França continua ben viu. Si la setmana passada sumava tres premis Lumière i diverses publicacions especialitzades, entre elles la prestigiosa Cahiers du Cinéma han reconegut el seu darrer film com el millor de l’any, ara són els premis César del cinema francès els qui situen de nou Pacifiction entre els grans títols del 2022. La producció estrenada al festival de Canes s’ha endut nou nominacions als guardons del cinema francès, unes candidatures que inclouen la categoria de millor film i direcció per al banyolí.  

Només dues pel·lícules aspiren a més premis que Pacifiction, un reconeixement que contrasta amb l’oblit de l’Acadèmia del Cinema Espanyol, que no l’ha nominat a res als premis Goya que s’entregaran l’11 de febrer. Pel que fa als Gaudí, en va aconseguir tres, entre ells el de millor pel·lícula en llengua no catalana.  

Les nominacions de Pacifiction inclouen la de millor pel·lícula, la del mateix Serra en la categoria de realització, la de Benoît Magimel com a millor actor protagonista i la d'Artur Tort en fotografia, entre d'altres.

La llista de candidatures desvetllada per l'Acadèmia dels César està liderada per la comèdia L’innocent, de Louis Garrel, amb onze candidatures, mentre que el drama policial La noche del 12, de Dominik Moll, en suma deu. Iguala les nou nominacions de la cinta de Serra la comèdia dramàtica Un paso adelante, de Cédric Klapisch.

Per la seva banda, As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, aspirarà al Cèsar a la millor pel·lícula estrangera contra la belga Close (Lukas Dhont), la sueca Chico del cielo (Tarik Saleh), la polonesa EO (Jerzy Skolimowski) i la també sueca El triángulo de la tristeza (Ruben Östlund).

Els premis César s’entregaran el 24 de febrer al mític teatre Olympia de París.