Cap Roig arrenca divendres amb els èxits de Rod Stewart i el 78% de l’aforament ple

El festival frega les 38.000 entrades venudes i ja ha exhaurit les places per a sis dels concerts 

La vint-i-tresena edició creix en número d’actuacions, entrades a la venda i presència internacional

Un concert al festival de Cap Roig.

Un concert al festival de Cap Roig. / Jose Irun

Alba Carmona

Alba Carmona

L’allau d’èxits que promet una estrella veterana com Rod Stewart obrirà divendres el festival de Cap Roig, que ja ha venut 37.952 entrades. A dos dies per començar, el certamen de Calella de Palafrugell ja ha completat el 78% de l’aforament disponible per a la 23a edició i ha fet el ple en sis dels recitals programats. A més de Rod Stewart, que torna a Cap Roig on ja va actuar el 2016 dins la seva gira The hits, han exhaurit entrades Sebastian Yatra (16 de juliol), Norah Jones (21 de juliol), Joan Dausà (5 d’agost), Lola Índigo (7 d’agost) i David Bisbal (19 d’agost) que, amb un concert per celebrar els seus vint anys de carrera, serà l’encarregat de tancar el festival, que compta amb CaixaBank com a patrocinador principal.

El director del festival de Cap Roig i president del Grup Clipper’s es mostra «enormement complagut» per arrencar el festival fregant el 80% de les entrades venudes i amb «molt bones perspectives» d’esgotar localitats a la majoria de les sessions.

«Un any més, aquestes xifres reflecteixen la confiança i l’entusiasme del públic per tornar a Cap Roig i gaudir d’unes nits d’estiu excepcionals. Cada any afrontem el desafiament d’oferir un festival de prestigi, divers i sostenible», assegura Guiu.

Amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, el festival planteja una edició «molt ambiciosa», segons el seu director, que durant la presentació de la programació, al març, va assegurar que es tracta d’«un dels cartells més importants» dels onze anys que el certamen té la promotora Clipper’s Live al darrere.

S’han programat quatre actuacions més que l’any passat, s’han posat més entrades a la venda (48.900, a un preu mitjà de 75 euros, quan l’any passat eren 40.000 i el preu mitjà tres euros més alt) i hi ha més presència internacional, amb molts artistes estrangers que repeteixen visita a l’auditori de Calella de Palafrugell, com ara Norah Jones, Mika o Joan Diego Flórez.

Després que Stewart presumeixi d’un repertori que inclou Maggie May, Tonight’s the night o Da ya think I’m sexy, el festival comptarà aquest cap de setmana també amb el violinista Ara Malikian i el colombià Sebastián Yatra.

En la parcel·la internacional també destaquen noms com Damien Rice (28 de juliol) o Simply Red (28 de juliol), mentre que l’star system espanyol hi serà present amb Pablo López (29 de juliol), Pablo Alborán (31 de juliol), Luz Casal (12 d’agost) i Vanesa Martín (17 d’agost), que protagonitzarà el concert solidari d’aquest any, a benefici de l’associació Pots.

Jugarà a casa la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz (6 d’agost) i també passaran pel jardí botànic empordanès Els Amics de les Arts (22 de juliol), Stay Homas (1 d’agost), Joan Dausà (5 d’agost) o Els Catarres (9 d’agost).

Un any més, el cartell també inclou propostes per al públic familiar. El Cap Roig Mini comptarà amb Dàmaris Gelabert i d’un tribut al musical del Rei Lleó, De Simba a Kiara.