Sebastián Yatra: una càlida nit d'estiu a Cap Roig

El colombià Sebastián Yatra torna a fer pujar la temperatura al festival de Calella amb els seus èxits de pop llatí en un auditori entregat on hi eren Aitana i el president del Barça Joan Laporta

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El sold out no era per què sí. Sebastián Yatra i el Festival de Cap Roig ja sabien perquè repetien junts una altra nit d’estiu als Jardins. L’artista colombià desperta passions allà on va i ahir no podia ser diferent. Des de l’escenari, ràpidament es va posar el públic a la butxaca amb els seus èxits de pop llatí. Es va haver d’esperar fins a la penúltima cançó per cantar i ballar Vagabundo, el tema d’enguany, i Tacones Rojos va tancar el xou. Però això no significa que es fes llarga l’espera perquè totes i cadascuna de les cançons van ser interpretades com l’ocasió ho mereixia. És difícil etiquetar quina era més popular.

Si l’any passat obria el Festival, aquest no s’ha hagut d’esperar gaire per veure’l. Només dos artistes han passat per davant de Yatra: Rod Stewart i Ara Malikian. Els fans més joves, l’esperaven amb impaciència. Sent el colombià l’estrella del públic femení. El cantant, de 28 anys, és un ídol musical per a moltes noies, a banda de sortir a la televisió com a jurat de La Voz Kids a Antena 3 o tota la premsa rosa que té al darrere per la seva relació amb la cantant catalana Aitana, que era entre el públic, igual com el president del Barça Joan Laporta, mentre espera fer oficial el fitxatge d’Oriol Romeu. Les últimes notícies expliquen que aquesta li ha sigut infidel. Malgrat que la majoria dels seus temes estan vinculats amb les relacions sentimentals, ningú va poder desxifrar si de veritat ho està passant malament o no amb Aitana. Yatra es va fer gran al damunt de l’escenari en una nit sense pensar com diu una de les seves cançons.

Va començar amb un dels seus hits, Pareja del año (tema que té amb el raper Myke Towers), posant el llistó molt alt des del principi. «Vamos a entrar en calor y alzar la mano las que ya no tienen novio», va dir mentre la gent l’aclamava . Entrenat per la gira que està fent per Espanya, sabia què dir en cada moment per tocar la fibra als assistents. Fins i tot, va cantar una part de Un año en català, en una seqüència del concert per a les balades, recuperant la versió que va adaptar per a La Marató de TV3.

Concert Sebastian Yatra, amb Aitana entre el públic

Concert Sebastian Yatra, amb Aitana entre el públic / José Irun/Cap Roig

Hi va haver temps per a tot: des del romanticisme fins al fogueig amb Sutra o Traicionera. Val a dir que les coreografies que van marcar-se Yatra i els seus ballarins van escalfar encara més l’ambient. El de Medellín va tenir tots els detalls en compte. També per als més melancòlics amb Por perro, Vuelve -cançó que té amb Beret-, o No hay nadie más. Tot i que la llista era ben llarga i per a tots els gustos: Runaway, Dharma, Chica ideal… Sense oblidar Tacones Rojos. O la part més emotiva amb Aquí estás tu, de les seves primeres lletres. Yatra va sorprendre baixant a cantar entre el públic i donant l’oportunitat a una privilegiada de cantar amb ell. Tots plegats van guanyar la loteria, com bé diu la lletra, en una altra nit màgica, i molt càlida, al Festival, a la vora del mar de Calella, el mateix on al matí s’havia banyat el cantant colombià tal i com havia detallat des de les seves xarxes socials.