La 14ena edició del Cerdanya Film Fest, el Festival de Cinema de la Cerdanya, ha arrencat aquest dimarts amb la pel·lícula Estols, de Vilaüt Films dirigit per Xavier Moreno. La projecció del film, que narra la història d’una jove que escapa a França d’una Barcelona assetjada per les bombes, ha reunit un gran nombre de públic al Casino Ceretà de Puigcerdà. Fins al pròxim 13 d’agost el festival acollirà la projecció de fins a 150 pel·lícules seleccionades d’entre les més de 2.000 que ha rebut l’organització.

La presentació ha anat a càrrec del director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada; el segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puigcerdà, Jordi Palomino; el director de la pel·lícula inaugural, Xavier Moreno i alguns representants dels films que es presenten al Festival; Berta Carreras (producció del Laboratori de Creació (Lab Cerdanya): l’artista digital Manel Cebrián; i un dels socis del Cinema Avinguda de Puigcerdà.

El director del Cerdanya Film Festival ha posat de relleu que el certamen “és un dels principals festivals de Catalunya, de referència en el sector, sobretot dels curtmetratges, tant de ficció com de documentals”. El regidor de Cultura ha destacat que el festival és un exemple de col·laboració publico privada. “A partir de la iniciativa privada amb altres institucions poden sorgir projectes com aquest que s’han anat consolidant al llarg dels anys amb una programació potent i diversa i amb el plus de ser un Festival seleccionador dels premis Goya”, ha manifestat Jordi Palomino. Moreno ha reivindicat el fet que ”el cinema s’obri a una mirada més artística, arriscada i experimental”.

Una mirada femenina

El certamen, que enguany aposta per prioritzar la mirada femenina, ha duplicat l’exhibició de llargmetratges passant dels 20 de l’any passat als 40 d’aquesta edició, en les categories de documentals, ficció i animació. Al llarg d’aquesta edició es podran veure propostes de llargmetratges presents a diferents festivals de referència com Cannes, Berlinale, Toronto, Sant Sebastià, Màlaga o Sevilla, així com obres de difícil accés al mercat espanyol en estrena nacional o primícia internacional.