La companyia Cor de Teatre rememora 25 anys d’història

Ahir a les 19 h es va inaugurar l’exposició commemorativa «La veu, el gest: l’essència» a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles

Presentació de l’exposició a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

Presentació de l’exposició a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

DdG

La companyia banyolina Cor de Teatre va celebrar ahir a les 19 h els seus 25 anys de trajectòria amb la inauguració d’una exposició, que ja van presentar el dia 10, titulada: La veu, el gest: l’essència. Aquesta es pot veure a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina des d’aquest cap de setmana fins al 29 d’octubre i es tracta d’un dels darrers actes que es faran per a commemorar l’aniversari de la companyia. Per altra banda, el cicle d’activitats durà a terme el seu tancament definitiu a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles amb l’espectacle La Gala, que s’oferirà del 21 al 24 de setembre en quatre úniques sessions.

La mostra, que ha estat impulsada per la Fundació Lluís Coromina, Cor de Teatre i Somfònics, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles i la Diputació de Girona, repassa a través d’elements audiovisuals, com també fotografies i cartells, la història de la companyia. A partir d’un recorregut per tres sales, que comença amb un vídeo amb els testimonis dels directors escènics dels espectacles, es pot veure un recull que mostra la vinculació de Cor de Teatre amb la ciutat de Banyoles, seguidament una explicació de la seva escola Cor de Teatre Formació i, per acabar, una compilació de les col·laboracions que ha fet el grup d’artistes arreu del país.

David Costa, director de Cor de Teatre, explica que «Aquests vint-i-cinc anys han estat una aventura, una bogeria, però estem molt contents i orgullosos el treball que hem fet» i ha volgut agrair les gairebé 200 persones que han format part de la companyia en aquest temps. «Tot aquest treball l’hem fet per arribar a emocionar el públic que és la clau i el que dona sentit a tot plegat». A part de la «implicació i esforç» dels artistes, també va remarcar la importància de l’equip artístic i tècnic i «el suport de les institucions».

La veu, el gest: l’essència és «una oportunitat única per descobrir les dues dècades i mitja de Cor de Teatre, una companyia que ha trencat esquemes dins el cant coral, creant un estil propi, portant-lo més enllà dels seus límits», va destacar un dels co-comissaris de l’exposició i exmembre de Cor de Teatre, Albert Massip, i va afegir que «Són molts anys experimentant amb noves sonoritats i recursos expressius, escampant la música de tots els temps a petits i grans teatres, auditoris, esglésies, places i carrers». Per la seva banda, la també comissària Isabel Oliver, ha explicat que «en l’exposició hem volgut aprofitar tot l’espai de l’Eat Art per fer un viatge dedicat a les persones de Cor de Teatre, les persones que visitin l’exposició s’acostaran a l’escenografia i reviuran moments dels quals ben segur han estat partícips».

La companyia ha estat un «element clau» per a la vida cultural de la ciutat impulsant produccions com Els Pastorets de Banyoles, Scrooge o El cant de la Sibil·la, així com participant activament des dels inicis en l’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, on ha estrenat i produït diferents espectacles com ESTOP o Bon veïnatge aquests darrers anys. La veu, el gest: l’essència dedica també un apartat especial a cadascun dels espectacles que han marcat la trajectòria de la companyia des dels inicis com El Concert, Operetta, Allegro o Troia, una veritable odissea!