Quim Español guanya el premi Setè Cel de Salt per «Un lloc en el temps»

La tercera novel·la del gironí s’ha imposat a «Ràbia», «Els irredempts» i «Guilleries»

«Un lloc en el temps»: reconnectar amb el passat

Quim Español, en una imatge d'arxiu.

Quim Español, en una imatge d'arxiu. / ACN

Alba Carmona

Alba Carmona

L’arquitecte, poeta i escriptor Quim Español (Girona, 1945) ha guanyat el premi Setè Cel de Salt amb la seva tercera novel·la, Un lloc en el temps. Les altres tres novel·les finalistes d’aquesta edició eren Els irredempts de Cristina Garcia Molina, Guilleries de Ferran Garcia i Ràbia de Sebastià Alzamora.

El jurat del premi, dotat amb 3.000 euros, ha reconegut l’autor gironí per una obra ambientada en l’estiu dels seus deu anys, a Mata, en què reconstrueix un passat desaparegut i viscut entre la innocència de la infància i uns fets truculents difícils de captar des de la mirada d’un nen. Està editada per Edicions de 1984. 

Un lloc en el temps pren el relleu a Junil a les terres dels bàrbars de Joan-Lluís Lluís, la guanyadora de l’any passat. El jurat del Setè Cel d’enguany ha estat format per Vicenç Villatoro, els vocals Guillem Terribas, Miquel Berga, Albert Rossich i Margarida Casacuberta, així com l’alcalde de Salt, Jordi Viñas i el regidor de Cultura, Toni Vidal. El club de lectura de Salt, el de Santa Coloma de Farners i el grup de treball format per representants de biblioteques públiques Llibres i Companyia també van participar en la deliberació de la novel·la guanyadora.

Español rebrà el premi el divendres 10 de novembre, en un acte a les vuit del vespre a la biblioteca Iu Bohigas de Salt.