Llogar un habitatge a Girona és un 8,5% més car que fa un any

El preu del metre quadrat dels pisos per arrendar supera els 12 euros, segons el portal Fotocasa

Un pis de lloguer, en una imatge d’arxiu.

Un pis de lloguer, en una imatge d’arxiu. / Marc Martí

Redacció/Agències

Les comarques gironines van tancar el mes de juliol amb un increment del preu del lloguer del 8,5% respecte al mateix mes de l’any passat, segons un estudi del portal immobiliari Fotocasa publicat aquest dilluns.

De mitjana, el preu per metre quadrat dels pisos de lloguer és de 12,26 euros. Aquest preu, però, és inferior al registrat un mes abans, ja que al juny arrendar un habitatge a la demarcació era un 0,9% més car que al juliol.

Aquestes dades no coincideixen amb les publicades fa unes setmanes pel portal immobiliari Idealista, que assegura que les comarques gironines van liderar l’augment del preu del lloguer al juliol a Espanya. Segons Idealista, els gironins van veure com arrendar un pis s’encaria fins a 7,1% respecte al mes de juny i fins a 16,8% en comparació amb el juliol de l’any passat.

A Catalunya, el preu de l’habitatge de lloguer es va incrementar fins a un 8,1% el juliol passat en relació amb el mateix mes del 2022, fet que suposa la tercera pujada interanual més alta des de començament d’any, segons les dades de Fotocasa.

L’Índex Immobiliari de Fotocasa situa el preu mitjà del lloguer a Catalunya el juliol a 15,99 euros el metre quadrat al mes, mentre que situa en un 0,3% l’augment en relació amb el mes anterior. 

El preu del lloguer d’un habitatge es va incrementar fins en 16 comunitats autònomes aquest juliol respecte a un any abans, amb les pujades més altes a les Balears (30,1%), les Canàries (19,1%), Cantàbria (16,6%) %), Comunitat Valenciana (13,7%) i Madrid (10,6%).