Ataquen amb pintura al periodista rus Dmitri Murátov, premi Nobel de la Pau

El director del diari 'Nóvaya Gazeta' va ser agredit a Moscou per una persona que va fer al·lusió a la invasió d'Ucraïna

Dmitri Murátov

Dmitri Murátov / @novayagazeta_eu

EFE

El periodista rus Dmitri Murátov, premi Nobel de la Pau 2021, va ser atacat aquest dijous per un desconegut, que li va llançar pintura a la cara quan es disposava a agafar un tren de llarga distància a Moscou. «Quan estava en el compartiment m'han llançat pintura. Em piquen moltíssim els ulls», va escriure en el canal de Telegram del diari 'Nóvaya Gazeta', que Murátov dirigeix des de 1993. Murátov va explicar que, a causa de la forta olor de pintura en el vagó, la sortida del tren amb destinació a Samara, en el sud del país, s'ha retardat. «Intentaré rentar-me», va escriure en el seu comentari, que està acompanyat d'una selfie en el qual apareix amb la cara i cabell completament vermells, igual que els seus braços i roba, i també la taula i el llit del seu compartiment.

Segons el periodista, l'atacant va cridar: «Muratov, té, pels nostres nois». Suposadament, l'assaltant es referia als soldats russos que han mort en la invasió d'Ucraïna des del seu inici el passat 24 de febrer. Aquestes baixes serien «significatives», segons va reconèixer aquest dijous el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, que ho va descriure com una «tragèdia», encara que el Ministeri de Defensa només ha informat fins ara de 1.351 morts. A principis de març Murátov va demanar un alto el foc «incondicional» i va admetre l'amenaça d'una guerra nuclear entre Rússia i l'OTAN, després del que va anunciar el lliurament de la medalla del Nobel de la Pau a una fundació d'ajuda a refugiats ucraïnesos. 'Nóvaya Gazeta', l'últim diari mig independent de Rússia, va anunciar el seu tancament temporal a finals de març a causa dels advertiments del regulador rus de comunicacions, pressions que li havien fet renunciar setmanes abans a la cobertura de la lluita.