Els transportistes denuncien els pagesos per coaccions i amenaces en els talls de carretera

Asseguren que "grups aïllats d’agricultors" actuen amb "total impunitat" mantenint-los com a “ostatges”

Tràilers encallats o accidentats a la cerca de vies alternatives per esquivar la protesta dels pagesos

ACN

La Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya i l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya han presentat una denúncia per coaccions i amenaces contra els responsables dels bloquejos a les carreteres catalanes de les últimes setmanes, “que mantenen retinguts centenars de transportistes contra la seva voluntat”. En un comunicat, els transportistes denuncien la “negativa de les forces de seguretat a garantir el dret a la lliure circulació”. La denúncia insta a exercir les accions civils i penals que procedeixen contra totes les persones o institucions responsables d’aquests fets, “ja sigui per acció o omissió”, i exigeix l’immediat restabliment de la circulació.

Les dues entitats es queixen que “grups aïllats d’agricultors van actuant amb total impunitat bloquejant durant hores i fins i tot dies les principals carreteres”, sense que la situació sembli que vagi a concloure i mantenint els transportistes com a “ostatges”.

Els impedeixen, continuen, que puguin desenvolupar la seva feina fins i tot “amb amenaces de provocar danys materials als vehicles i les mercaderies”.