Enxampada una italiana de 103 anys al volant en plena nit sense assegurança i el permís de conduir caducat

L'alcalde de Ferrara ha expressat la seva sorpresa davant la notícia: "Tenir tal força interior no és habitual i em dona esperança per a la meva pròpia vellesa"

Imatge d'arxiu d'una carretera

Imatge d'arxiu d'una carretera / EUROPA PRESS

AFP

Una italiana de 103 anys va ser sorpresa al volant en plena nit, sense assegurança i amb un permís de conduir caducat, segons han informat els carabiners en un comunicat rebut el dijous per l'AFP.

Durant la matinada del dilluns la policia va rebre una trucada alertant d'un vehicle que circulava de manera perillosa en el centre de Bondeno, un poble de 13.000 habitants prop de Ferrara, en el nord d'Itàlia. La patrulla de carabiners enviada al lloc va detectar al vehicle i va descobrir per a la seva gran sorpresa que la conductora, Giuseppina Molinari, que buscava "reunir-se amb uns amics" en Bondeno, va néixer en 1920.

"Desorientada"

L'anciana, que viu a la regió i circulava amb un permís caducat des de fa dos anys, "estava desorientada i continuava recorrent els mateixos carrers", van indicar els carabiners.

A Itàlia, a partir dels 80 anys, els conductors han de sotmetre's a un examen mèdic cada dos anys per a poder renovar el seu permís de conduir. L'anciana va ser multada i portada a la seva casa pels policies. Però la dona no es resigna a quedar-se a casa: "Em compraré una Vespa o una motocicleta", va afirmar Giuseppina, sobrenomenada Giose, al mitjà local La Nuova Ferrara. Fins llavors, la dona, que és soltera, visitarà als seus coneguts amb bicicleta.

"Jo li donaria a Giose una medalla en lloc d'una multa."

La història va despertar la simpatia de l'alcalde del municipi de la província de Ferrara, Alan Fabbri, que és originari de Bondeno. "Jo li donaria a Giose una medalla en lloc d'una multa. Tenir tal força interior no és habitual i em dona esperança per a la meva pròpia vellesa!", va escriure en Facebook.